30628 – Monster |Book of Monsters (2020)

D5697728-5514-4214-90F0-E05BE967F95C

Jaar van uitgave: 2020
Aantal onderdelen: 319
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $19.99

Deze set was een Gift With Purchase (GWP) begin dit jaar. Vorig jaar was deze set al uitgebracht in enkele andere landen.

De personages

In deze set zit maar 1 minifiguur.
Draco Malfoy/Malfidus zit in deze set en is uniek voor deze set.

De bouw

Het boek wordt in twee delen opgebouwd. De kaft wordt opgebouwd met grote reddish brown plates en kleine dark brown plates en tiles. Verschillende onderdelen in Tan geven de indruk van pagina’s.

Bouw gaat vrij snel. Hier en daar SNOT technieken en een kleine Technic mechanisme binnenin

Het geheel

Het is een schaalmodel van de Monster book of Monsters. Verhoudingen in de set zijn goed. Er zitten verschillende stickers in om de ogen en belettering op de kaft te weergeven. De slierten aan de zijkant zijn leuk gedaan met de stierhorens in Reddish Brown. Het boek is wel heel erg herkenbaar met de film.

Het mechanisme werkt met een paar wielen en ovale dunne liftarms. Het boek moet je met de hand laten “rijden” en de bovenkant leunt op de ovale delen, waardoor het tijdens het “rijden” de bek open en dicht. Op zeer gladde oppervlakken hebben de banden niet veel grip. De bovenkaak van het boek gaat niet heel makkelijk open en dicht, misschien dat daarom dat wielen ook niet makkelijk draaien.

Het enige minpunt is de rode onderdelen middenin het boek, die zichtbaar zijn tijden het “happen”. De onderdelen hadden beter Tan of Dark Tan kunnen zijn.

Conclusie

De set is heel herkenbaar en mechanisme werkt goed, maar niet op een gladde oppervlak. De kleuren binnenin hadden minder fel mogen zijn. Voor een Harry Potter fan is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share