3053 – Emperor’s Stronghold (1999)

3053-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 331
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: $40.00

Deze set heb ik samen met de Guarded Inn gekocht op een klein evenement in 2013. De verkoper onthulde toen dat de witte ninja een vrouw is. Dat was iets wat ik toen al heel lang wist.

De bouw

In deze set zitten 4 figuren: twee rode ninja’s, een witte ninja (prinses) en een Shogun. De Shogun/Emperor zit nog in twee andere sets (3077 en 3050). De witte ninja zit naast deze set nog in White Ninja’s Attack Cart (1269/3076) van hetzelfde jaar. Als eerste wordt de drager gebouwd in deze set. Deze drager heeft een schatkist met daarop twee katana’s. Vervolgens wordt het fort gemaakt. Er zitten geen bijzondere bouwtechnieken in deze set. De set is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een fijn gebouw. De kleuren combineren goed met elkaar en dankzij de drie diepe slopes heeft het gebouw een Aziatisch uiterlijk. De zijkanten komen wel een beetje kaal over. Als er over de hele lengte log bricks hadden gezeten, dan was dat al beter geweest. Er zit een valluik boven de ingang met een paar boomstronken. Het valluik had hoger moeten zitten in het gebouw om deze val effectief te maken. Dit gebouw mist ook interieur. De ruimtes aan de zijkant hebben geen invulling en bovenin staat alleen een kanon. Een vertrek van de Emperor was een mooie toevoeging geweest.

In deze set zitten ook een drager en een vlieger. De drager is leuk gedaan met de zwaarden bovenop. De vlieger is inferieur aan de vliegers uit de vorige Ninja serie.

Deze set heeft een aantal bijzondere onderdelen. De 16×32 baseplate in het bruin zit alleen in deze set. Het paardenkleed met deze print zit ook alleen in deze set. De panel 4x6x6 sloped met print zit alleen in deze set. Andere bijzondere onderdelen zijn de 2×2 vlaggen en de plastic vlag. Deze zitten alleen in deze serie.

Conclusie

De set ziet er goed uit. Een leuke toevoeging aan de Ninja serie, maar het had meer interieur mogen hebben en de zijkanten hadden iets beter afgewerkt morgen worden. Voor een leuk prijsje is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share