3052 – Ninja Fire Fortress (1999)

3052-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 169
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $30.00

Deze set heb ik ook op een evenement gekocht. Dit was een van de sets van de Ninja serie, die verwarring bij mij schopte over wie bij welke partij hoort. De Ninja Master wordt afgeschilderd als tegenstander, terwijl ik dacht dat alle figuren bij dezelfde partij hoorden.

De bouw

In deze set zitten 3 minifiguren: Twee rode ninja’s en de Ninja Master. De Ninja Master zit naast deze set nog in een andere set: Ninja Master’s Boat (3075) uit hetzelfde jaar. Er wordt meteen gebouwd aan het fort. Deze wordt gebouwd op een 16×16 baseplate. De bouw van de set gaat vrij snel en er zitten geen moeilijk bouwtechnieken in.

Het geheel

Het wordt een fortress genoemd, maar het oogt eerder als een tempel of een huis. Het geheel is gebouwd op een paar LURPs en een paar panelen. In de onderste ruimte staat een kanon en de loop daarvan komt tussen de twee LURPs. Op de eerste verdieping is een valluik en bovenop een uitkijk post waar kleine boomstronkjes naar beneden kunnen vallen.

Deze set is minder geslaagd. De kleuren zijn te veel gemengd en het komt rommelig over. De edelsteen op de eerste verdieping staat op een rare plek. Dat had beter aan de zijkant gekund. De ruimte had meer invulling mogen krijgen. Het dak van het gebouw ontbreekt gedeeltelijk. Het vangnet moet met de hand begeleid worden en hier had een lanceermechanisme voor gebouwd mogen worden. De positie van het kanon is wel heel geslaagd.

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set. De bruine 16×16 baseplate zit alleen in deze set. De bruine ‘ninjatouw’ (BL onderdeel 63141) zit alleen in deze set. Het frame voor de draaideur in Tan zit alleen in deze set en de draaideur zelf zit, naast deze set, ook nog in Stone Tower Bridge (6089) uit 1998. De zwarte log wall panelen (BL onderdeel 30140) zitten in deze set en in de Emperor’s Stronghold (3053) uit hetzelfde jaar. De 2×2 vlaggen en de plastic vlag zijn uniek voor deze serie.

Conclusie

Het is een leuke uitbreiding op de serie. Deze set oogt minder mooi door de rare kleurmenging. Voor een leuk prijsje is het wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share