3051 – Blaze Attack (1999)

3051-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 142
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $15.00

Dit was de eerste set van de 1999 reeks, die ik had gekocht. Ik heb deze set gekocht tijdens Lego World 2008. Volgens mij had ik er toen 20 euro voor neergelegd. De rode ninja’s werden destijds al verkocht voor 4 euro per stuk. Deze set leek toen een goede deal.

De bouw

Er zitten 2 rode ninja’s in deze set. Als eerst wordt de aanvalswagen gemaakt. De aanvalswagen bestaat niet uit veel onderdelen en is snel in elkaar. Vervolgens wordt de aanvalstoren gemaakt. Er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in deze set. De set is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een leuke set. De aanvalswagen ziet er goed uit en heeft leuke vormen dankzij de slopes bovenop en de drakenvleugels. De aanvalstoren is iets minder geslaagd. Onderin worden teveel kleuren door elkaar gemengd. Als Tan was weggelaten, was het een stuk beter geweest. Ook in deze set is een kanon verwerkt en ook best goed weg gewerkt. De bovenkant oogt een stuk beter. De kleuren zijn daar beter gebruikt en de drakenkop is goed gelukt. Het gebruik van de zwarte vaandels en de donkergrijze slopes maakt het bovenstuk echt af.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen. De 1×2 modified plate (BL onderdeel 4212b) komt in 5 sets voor. Van de 5 sets zijn 4 sets van de Space Port thema en 1 daarvan is een Service Pack (5313). Alle 5 sets zijn in 1999 uitgebracht. De donkergrijze slopes (BL onderdeel 3049b) bovenop de bouwwerken komen maar in 3 sets voor. De andere twee sets zijn de Hover Scout (4910) uit hetzelfde jaar en de Blue Strata XXL (4411) uit 2004.

Conclusie

Een zeer geslaagde set is dit. De aanvalstoren had geen Tan in moeten zitten en dan was het perfect geweest. Deze set is zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share