3050 – Shanghai Surprise (1999)

3050-1

Jaar van uitgave: 1999
Aantal onderdelen: 104
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: $12.00

Deze set heb ik jaren geleden bij een sociale werkplaats gekocht. Daar heb ik verschillende sets weten te bemachtigen. Ik moest dan alleen nog op Bricklink kijken naar de bouwinstructies. Van de meeste sets heb ik die weten te bemachtigen.

De bouw

In deze set zitten twee rode ninja’s en de Shogun/Emperor. De rode ninja’s zitten ook in de andere Ninja sets van 1999. De Shogun komt nog in twee andere sets voor: Emperor’s Stronghold (3053) en Ninja Shogun’s Mini Base (3077). Het begint met de boot. Deze wordt gebouwd op diverse zwarte plates en een zwarte wedge plate. De bouw van de set gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

De boot heeft een aardige lengte en is qua bouwervaring vergelijkbaar met de boot van River Expedition (5976). De kleuren zijn subtiel gebruikt. Het voelt alleen niet af. Verschillende versiersels zijn er zo opgezet en geeft eerder de indruk dat het er niet bij hoort. Onder de zitplaats van de Emperor is een opbergplaats. Aan de voorkant is een kist met verschillende edelstenen. Er is plaats voor twee roeiers. De aanleg steiger had ook veel meer kunnen zijn dan 4 1×4 log bricks en 1 4×6 plate.

Als op de boot op deze manier was opgebouwd: Laag zwarte plates met daarop Tan Bricks/boot wedges en daarop een laag donkergrijze plates met hier en daar blauwe versiersels, was de set al een stuk beter geweest.

In deze set zitten wel een paar bijzondere onderdelen. Het bootonderdeel in Tan (BL onderdeel 2626) zit alleen in deze set. De plastic vlaggen in deze set zitten alleen in de 1999 lijn van het Ninja Thema.

Conclusie

Het is een leuke set, maar het oogt onafgemaakt. Voor een klein prijsje is het leuk om aan te schaffen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share