30212 – Mirkwood Elf Guard (2012)

LEGO_30212_Mirkw_50efc8ab2a070

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 27
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $4.99

Ik zou even niet meer zo gauw weten, waar deze werd weggegeven (of verkocht). Ik weet dat ik deze polybag 2 keer op Bricklink heb gekocht.

De personages

In deze set zit een minifiguur.

  • Een schutter van Mirkwood en onderdaan van Thranduil. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het geheel wordt gebouwd op een 4 x 4 Plate. Onderin zitten Slopes om een indruk te geven van wortels. Na een paar Bricks worden Arches toegevoegd om een indruk te geven van takken. De bouw gaat vrij snel en het bevat geen ingewikkelde technieken.

Het geheel

Het is een klein boompje voor in bos. Het bevat niet veel bladeren en vertoond de periode van bloei. In de film geeft het meer de indruk van de herfst. Dark Orange en Dark Red had dan iets beter gepast. Er zit een ton bij met een kelk (BL onderdeel 33061). Dit is een referentie naar de wijnkelder in de film.

In deze set zitten geen bijzondere onderdelen. Dit is de kleinste set waar een rode Dish met witte stippen (BL onderdeel 4740b004) in zit. Dit is ook de kleinste set (in volume) waar een Trans Green kelk in zit.

Er zitten prima onderdelen in deze set en een generiek figuurtje. Het is een prima set om meer van te hebben om een leger op te bouwen. De onderdelen kunnen prima gebruikt worden in andere/eigen bouwwerken.

Conclusie

Een leuk klein setje met een generieke figuur. Dit is een prima set als ‘Army builder’.

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share