2870 – Paradisa Barbeque (1997)

Jaar van uitgave: 1997
Aantal minifiguren: 1
Aantal onderdelen: 19
Oorspronkelijke adviesprijs: $??

Inleiding

Dit is een promotieset uit 1997. Deze was in Nederland verkrijgbaar in de Shell winkeltjes bij de tankstations.

Minfiguren

In deze set zit een minifiguur.

  • Een vrouw met bloemetjeshemd en een witte broek, is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint bij twee 1 x 4 Arches in Dark Pink waarop wordt gebouwd. Een 2 x 6 Plate verbindt de twee Arches. Een witte 1 x 6 Arch zorgt voor een aardige verhoging. Vervolgens worden de laatste onderdelen geplaatst en is de set klaar.

Het geheel

Het is een kleurrijke barbecue door de poten en door de parasol. Door de 1 x 6 Arch krijgt de barbecue toch meer vorm en karakter. Het is net alsof de barbecue achter een muurtje is, zodat wind geen probleem is. De barbecue had misschien wel iets hoger op de poten mogen staan.

Qua kleurgebruik is deze set een beetje vreemd. Dark Pink komt verder niet voor in het thema, behalve in twee sets van 1997. De kleur Pink had ervoor gezorgd dat de set beter aansluit bij de rest van het thema.

Onderdelen

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De Dish 4 x 4 Inverted (Radar) with Solid Stud (BL onderdeel 3960) in Dark Pink zit naast deze set nog in 2 andere sets. Dit is de laatste set waarin deze Dish verschijnt. De eerder genoemde 1 x 4 Arches in Dark Pink verschijnen voor het eerst in twee Belville sets in 1996 en deze set komt daar achteraan. Dan duurt het nog 9 jaar voordat de Arches weer in sets verschijnen. Dit is de kleinste set waarin de Arch 1 x 6 x 2 – Thick Top with Reinforced Underside in het wit in zit.

Conclusie

Het is een leuke toevoeging aan het Paradisa thema. Het is wel bijzonder dat het vrij laat in het thema verschijnt.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share