2162 – Hydro Reef Wrecker (1997)

IMG_2158

 Hydro Reef Wrecker set

Jaar van uitgave: 1997
Aantal onderdelen: 287
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $40.00

Deze set was helaas niet meer verkrijgbaar op Bricklink op een exemplaar na met veel ontbrekende onderdelen. Dit is de grootste set van de reeks en het is even bedenken wat TLG wilde met dit model.

De personages

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Scavenger Sam, te herkennen aan zijn haak en staat bekend om intensief delven van kristallen.
  • Rocky the Reef Wrecker, kent geen loyaliteit voor teamgenoten en boort alles stuk wat hij stuk kan boren.

De bouw

Het begint met het kleine onderzeeër, die op een 6 x 6 Plate wordt gebouwd. Daarop komen verschillende Wedges, Wegde Plates en Inverted Slopes om vorm aan het model te geven. Aan de zijkanten komen de Propeller Housings (BL onderdeel 6040) in het zwart aan de voor en achterkant. Met slopes en een windscreen is het kleine voertuig voltooid. De grote onderzeeër verschillende plates die met bricks aan elkaar gezet worden. Het gebouwde frame wordt uiteindelijk dicht gemaakt door grote Plates. Vervolgens komen er hoge randen aan de zijkant en kluizen aan de achterkant. In het midden komt een cockpit vlak achter het wiel en daarachter kan het kleine voertuig aan gekoppeld worden. De bouw van de set gaat snel en is vrij eenvoudig in elkaar te zetten.

Het geheel

Het is een grote onderzeeër met wielen en een afneembaar voertuig aan de achterkant. Het kan op drie wielen staan en heeft twee uitklapbare vinnen aan de zijkanten. De cockpit zit vlak achter het voorste wiel en heeft genoeg plaats voor een persoon. De boor aan de voorkant bestaat uit een Cone en een harpoenpunt. De kleine onderzeeër zit met een Technic pin vast en is makkelijk te verwijderen. De motoren aan de zijkanten ogen een beetje groot voor een kleine onderzeeër.

2162 Instructions

De onderzeeër komt lomp over. De kleine vinnen, die kunnen uitklappen, lijken te klein om zo’n grote onderzeeër te maneuvreren. De motoren aan de zijkant komen erg groot over. Het geheel voelt aan als een holle bouwwerk. Van buiten oogt het groot, maar binnenin is niet veel te vinden. Er hadden meer functies in gekund. Boor had kunnen draaien, meer opslag voor kristallen of motoren koppelen aan de grote module.

Deze set heeft veel verschillende onderdelen en prima bruikbaar voor bouwwerken in dit thema of voor Space/Sci-Fi. De Cockpit 5 x 8 x 3 (Windscreen Bottom) in Trans-Neon Green (BL onderdeel 6085) en Wheel Hard Plastic Medium (35mm D. x 31mm) in het groen (BL onderdeel 2593) zijn uniek voor deze set, net als de Wedge, Plate 8 x 6 x 2/3 with Grille in het groen (BL onderdeel 30036). De Brick, Modified Octagonal 2 x 2 x 3 1/3 with Side Studs (BL onderdeel 6042), Brick, Modified Octagonal 2 x 3 x 1 2/3 Sloped (BL onderdeel 6032) en Cone 2 x 2 x 1 2/3 Octagonal (BL onderdeel 6049) in het groen zijn uniek voor de Aquaraiders sets.

Conclusie

Het is een vrij grote (en lompe) onderzeeër, waarin iets meer functionaliteiten in gebouwd hadden kunnen worden. Hoewel er leuke en unieke onderdelen in deze set zitten, voelt het toch rommelig aan. Voor een echte Aquazone fan is dit misschien een aanrader en zo niet, dan wel voor de onderdelen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share