2160 – Crystal Scavenger (1997)

Crystal-Scavenger

Jaar van uitgave: 1997
Aantal onderdelen: 110
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $15.00

Dit was een thema, wat ik altijd vreemd vond uitzien. Na steeds vaker te kijken in catalogi en het kopen van andere Amerikaanse sets, werd ik toch steeds nieuwsgieriger. Op een gegeven moment alle sets besteld en zo had ik weer een thema compleet.

De personages

Er zit een minifiguur in deze set.

  • Scavenger Sam, te herkennen aan zijn haak en staat bekend om intensief delven van kristallen.

De bouw

In deze set begint het met de minifiguur en de onderwaterscooter. Vervolgens wordt de onderzeeër gebouwd. Het bouwproces gaat vrij snel. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set.

Het geheel

Het is een vrij kleine onderzeeër met een ruime cockpit voor een persoon. Aan de achterkant zit een compartiment voor de kleine onderwater scooter met een zaag. Waarschijnlijk is het bedoelt om in kleine ruimtes in steen te zagen/boren. De onderzeeër heeft twee draaibare ‘armen’. De ene kant heeft een zaag en de andere kant heeft een boor. Deze armen kunnen draaien, maar hebben een Black Brick, Modified 1 x 2 x 2 1/3 with Spring Unit (Shock Absorber) die de arm om de plek houdt. Zo draaien de armen niet onnodig als je er mee speelt. De kleuren van het voertuig zijn goed gekozen en goed toegepast. Het oogt niet rommelig in bouwstijl of kleurgebruik.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De  Brick, Modified Facet 3 x 3 x 2 Top (BL onderdeel 2463) in het zwart, Windscreen 8 x 3 1/2 x 4 1/6 Canopy Half Octagonal (BL onderdeel 6084) in Trans Neon Green en Brick, Modified Octagonal 2 x 2 x 3 1/3 Corner (BL onderdeel 6043) in het groen zitten naast deze set ook in de Hydro Reef Wrecker (2162). De Cockpit 5 x 8 x 3 (Windscreen Bottom) (BL onderdeel 6085) in het zwart is uniek voor deze set, net als de Trans-Neon Green Minifigure, Utensil Tool Chainsaw Blade (BL onderdeel 6117) in Trans Neon Green. De Cone 2 x 2 x 1 2/3 Octagonal (BL onderdeel 6039) in het groen is uniek voor dit thema. De groene Propeller Housing (BL onderdeel 6040 zit naast deze set alleen in de Aqua Dozer (2161).

Conclusie

De onderzeeër is goed gelukt. Leuke vormen in de set en de functionaliteiten zijn leuke toevoegingen. De kleuren werken ook vrij goed. Voor een Aquazone/Space fan is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share