2154 – Robo Master (1997)

2154

Jaar van uitgave: 1997
Aantal onderdelen: 366
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $36.00

Ik ken de set pas toen ik voor het eerst de Noord-Amerikaanse catalogus zag met deze sets er in. Ik vond het maar een rare set, maar langzamerhand vond ik het steeds interessanter worden. Niet zo lang geleden heb ik deze set besteld en binnen gekregen.

De personages

Deze set heeft twee dezelfde minifiguren. Volgens Brickipedia heeft de minifiguur een naam.

  • Chip Nebula, komt ook voor in de Robo Raptor (2152) en is uniek voor dit thema.

De bouw

Het begint bij de bouw van robot. De poten worden als eerst gebouwd met de heupen. Het bovenstuk met de cockpit wordt daarna gebouwd. Daarna worden de armen en de staart gebouwd en het eindigt met de bouw van de kleine vliegtuig. Deze set bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en is redelijk snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een robot met een beestelijk uiterlijk. De poten zijn niet verstelbaar en aan iedere poot zitten 6 wielen (BL onderdeel ). Dit is de set met de meeste wielen van dat formaat. Alleen de armen en de staart zijn poseerbaar. Het kleine vliegtuig kan achterop de robot plaats nemen. Kleurenschema is vergelijkbaar met de Unitron, maar in plaats van Trans Blue zit hier Trans Neon Green in.

Het bouwwerk komt enigszins lomp over. De poseerbaarheid is vrij minimaal en de armen hadden anders opgebouwd moeten zijn. De cockpit is vrij ruim en klapt goed open om een minifiguur te plaatsen. Het vliegtuig heeft een aardige vorm dankzij verschillende wedge plates. De plek, die het inneemt op de robot, is goed gekozen. De staart is een beetje raar en dat komt door de 2 x 4 plate hinges. Deze worden ook gebruikt in de armen, maar dan de 2 x 8 variant. Dat had beter op de manier van de Robo Guardian (Spyrius) gebouwd kunnen worden. De set had veel potentie kunnen hebben als andere bouwtechnieken waren toegepast. Door alleen te stapelen van de onderdelen komen de vormen niet goed tot zijn recht.

Er zitten een aantal bijzonder onderdelen in deze set.
De corner panels in Trans Neon Green zijn uniek voor deze set.
In deze set zitten verschillende geprinte onderdelen uniek voor dit thema. Een geprinte 2 x 2 slope (BL onderdeel 3039pb016) zit ook in de Robo Raider (2151) en Robo Raptor (2152). Een geprinte 2 x 3 slope met ‘ROBO’ daarop (BL onderdeel 3298pb009) zit ook in de Robo Stalker (2153) en de Robo Raider. Een geprinte 1 x 4 tile (BL onderdeel 2431px10) zit alleen in deze set en de Robo Stalker. De 1 x 2 tile met ‘ROBO’ (BL onderdeel 3069pbx33) erop zit in elke Roboforce set. Opmerkelijk is dat Minifigure, Utensil Control Panel (BL onderdeel 2342) zit in het Light Gray in deze set. Dit onderdeel in deze kleur is in 5 sets uitgebracht in 1986 en daarna niet meer tot deze set uitkwam. De windscreen in het vliegtuigje zit nog in een andere set en dat is de Daredevil Flight Squad (6582) van de Extreme Team uit 1998.

Conclusie

Een bijzondere set, maar niet helemaal gelukt met wat destijds het idee was. De geprinte onderdelen en de minifiguren zijn fantastisch. Qua bouw heeft het geen bijzondere onderdelen, maar het is wel leuk om in elkaar te zetten. Is dit een aanrader? Waarschijnlijk niet, maar voor een leuk prijsje wel.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share