2151 – Robo Raptor (1997)

2152-1

Jaar van uitgave: 1997
Aantal onderdelen: 221
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $20.00

Dit was de laatste set, die ik nog moest van de Roboforce. In de catalogi vond ik deze set het lelijkst. De set was niet zo heel duur op Bricklink. Toen ik het binnen had gekregen en had opgebouwd, vond ik dit misschien nog wel de beste set van de reeks.

De personages

Er zit een minifiguur in deze set.

  • Chip Nebula, komt ook voor in de Robo Master (2154) en is uniek voor dit thema.

De bouw

De bouw begint bij de romp. De gehele romp wordt gebouwd op een 6 x 7 wedge plate en een 6 x 3 wedge plate. Er zitten geen moeilijke technieken in dit bouwwerk en de robot is snel in elkaar gezet. Aan het eind worden de poten gemaakt en het model staat op twee 4 x 8 wedge plates.

Het geheel

Het is een grote robot in een vorm van de Velociraptor. De minifiguur zit boven de poten op de rug van de robot. De robot heeft vuurkracht in de kop zitten en heeft twee beweegbare/schuifbare poten. De staart kan een beetje inbuigen, maar kan niet opzij buigen. De kop kan draaien en de armen hebben lichte articulatie.

De kleuren zijn prima gebruikt in deze set. Zwart met af en toe geel, grijs en goud werkt goed. Het gebruik van Slope 45 2 x 1 Double / Inverted – without Bottom Tube or Bottom Stud Holder (BL onderdeel 3049b) op verschillende plekken, geeft beetje een schubbige/pantserachtige uiterlijk. De ogen zijn geprinte 2×2 Slopes en werken goed in dit bouwwerk. De robo Raider (2151) had ook al poten gebouwd op 4 x 8 wedge plates.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De Wedge 4 x 4 Triple without Stud Notches with RoboForce Gold and Red Circuitry Pattern (BL onderdeel 6069pb02) komt naast deze set ook voor in de Robo Stalker (2153). De Slope 45 2 x 2 with RoboForce Gold and Red Display and Circuitry Pattern (BL onderdeel 3039pb016) komt ook voor in de Robo Master en de Robo Raider. De Slope 45 2 x 2 with RoboForce Red Chevron and Yellow Eye Pattern (BL onderdeel 3039pb021) is uniek voor deze set. De 1×2 tile met Robo erop zit in elke Roboforce set.

Conclusie

Dit is toch echt een fantastische set. Door het gebruik van onderdelen komt dit toch goed tot zijn recht. De kleuren zitten er ook goed in. Voor een Space fan is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share