1971 – Battering Ram (1993)

1971-1

 

Jaar van uitgave: 1993
Aantal onderdelen: 36
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: onbekend

Dit setje heb ik jaren geleden mee besteld bij een groter aankopen in de VS. Ik denk dat ik deze heb gekocht tegelijkertijd met de Amazon Ancient Ruins. Vaak bundelde ik verschillende sets samen. Zo heb ik verschillende kleine Castle en Space sets bemachtigd.

Dit setje is alleen in Noord Amerika uitgebracht en zat in Value Pack 1967.

De bouw

In deze set zit 1 minifiguur. Deze soldaat is qua kledij vergelijkbaar met de soldaten bij Dungeon Master’s Castle/Black Knights Castle (6086). Alleen de blauwe broek valt dan uit de toon. De stormram is snel in elkaar gezet. Het bouwwerk wordt gemaakt op een 2×8 plate. Er zitten geen bijzondere bouwtechnieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine maar fijne stormram. Het bouwwerk is 12 noppen lang en staat op 4 kleine wielen. Een zwarte wedge plate van 3×6 vormt het beschermschild op de stormram en is bevestigd aan een oude hinge plate. De ram zelf is bevestigd op 1×2 jumpers en aan de voorkant zitten twee clips om wapens aan vast te maken. Bij de handgrepen zijn clips waarin een vlag en een schild bevestigd zijn.

De “bestuurder” van de stormram neemt veel mee aan wapens. Bijzondere keuze om een speer en een zwaard bij het ramgedeelte te bevestigen. Kleurencombinatie is zeer geslaagd in deze set. De enige fout in kleurencombinatie in deze set is de vlag. De vlag heeft de verkeerde kleuren. Rood-Geel wordt gebruikt bij de Lion Knights/Crusaders en later bij de Dragon Masters en bij de Fright Knights, maar de Black Knights hebben altijd Rood-Blauw als vlag.

De minifiguur in deze set is uniek voor deze set. De set zelf heeft verder geen bijzondere onderdelen.

Conclusie

Een leuk klein setje met veel accessoires. Als de vlag de juiste kleuren had, dan was deze perfect geweest. Voor een leuk prijsje is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

76178 – Daily Bugle (2021)

Toen deze set al via een aantal kanalen lekte, was ik nog niet zo enthousiast. Toen de set echt werd aangekondigd, leek het mij wel leuk om te hebben. Dat gevoel begon alleen te groeien en op een gegeven moment toch de set gekocht...
Total
0
Share