1815 – Paradisa Lifeguard (1996)

jaar van uitgave: 1996
aantal onderdelen: 36
aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $??

Inleiding

Deze set heb ik laatst kunnen bemachtigen. Het zat in een partij van Paradisa sets. Dit is een promotieset van 1996 en ik was erg blij dat deze set bij die partij zat. De set is best zeldzaam en wordt zelden aangeboden.

Minifiguren

In deze set zitten twee minifiguren.

  • Een vrouw in een badpak, die zit ook in de Dolphin Point (6414).
  • Een man in shirt en zwembroek, zit op het strand namens de kustwacht. Deze is uniek voor de set.

De bouw

De set wordt gebouwd op een gele Plate van 6 x 10. Het begint bij het strandbed en vervolgens wordt de strandwacht post gebouwd. Als laatste wordt de radio neergezet en de set is klaar.

Het geheel

Dit is een stuk strand met een een strandbed en met een uitkijkpost van de strandwacht. Op het strand is een radio, een parasol en een papegaai op een zuil te vinden. Het heeft alles wat je van het Paradisa thema bij een stuk strand zou verwachten.

Qua kleuren pas de set goed bij de andere sets. Het is wel bijzonder dat het op een gele Plate gebouwd. Andere sets van het thema was of op Light Green of Medium Green (base)plates gebouwd.

Onderdelen

In deze set zitten ook een aantal bijzondere onderdelen. De Pink Dish 4 x 4 Inverted (Radar) with Solid Stud is uniek voor het Paradisa thema en zit in 5 sets. De Dark Pink Minifigure, Utensil Seat / Chair 2 x 2 is niet uniek voor het Paradisa thema, maar zit in totaal 6 sets. Het zit naast 5 Paradisa sets ook in een Harry Potter set. De Dolphin with Normal Connection (Undetermined Type) in Light Gray zit naast deze set alleen in de Seaside Holiday Cottage (6489).

Conclusie

Een leuke promotie set en een leuke toevoeging aan het thema. Als je Sand Dollar Cafe (6411) hebt, dan is deze set misschien een beetje overbodig. Daarin zit ook een uitkijkpost van de strandwacht.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share