1761 – Paradisa Speedboat (1995)

Jaar van uitgave: 1995
Aantal minifiguren: 1
Aantal onderdelen: 21
Oorspronkelijke adviesprijs: $??

Inleiding

Het was hilarisch om een vraag te maken voor Ren-Je-Rot over deze set en de Paradisa Barbeque (2870). Dit was een promotiesetje van 1995. Deze set heb ik jaren geleden bemachtigd, maar langzamerhand komt er meer Paradisa in mijn collectie, dus tijd om deze set onder de loep te nemen.

Minifiguren

In deze set zit een minifiguur.

  • Een vrouw met bloemetjeshemd, reddingsvest en zwembroek, is uniek voor deze set.

De bouw

De set wordt gebouwd op inverted slopes en een wedge. Daarna gaat een laag plates in Pink er overheen. Vervolgens worden de laatste dingetjes toegevoegd en de speedboot is klaar.

Het geheel

Het is een wit/roze speedboot. De bouwstijl komt goed overeen met de boten uit deze periode. De motor kan in geklapt worden en er is genoeg ruimte voor een minifiguur.

De motor is misschien een beetje simpel gemaakt. Als de motor meer de opbouw had van River Runners (6665) of Rocky River Retreat (6552), dat zou een stuk beter zijn. De kleuren sluiten goed op elkaar aan en past ook goed bij de rest van het thema.

Onderdelen

In deze set zitten geen bijzonder onderdelen. Het bijzondere aan de onderdelen is dat dit de kleinste set is waarin een witte Slope, Inverted 45 4 x 4 Double (BL onderdeel 4854) en een witte Wedge 4 x 4 Triple Inverted with Connections between 2 Studs (BL onderdeel 4855) in zitten. Dat geldt ook voor de Wedge, Plate 3 x 4 without Stud Notches (BL onderdeel 4859) in Pink.

Conclusie

Het is een leuke kleine speedboot. Qua onderdelen is het geen bijzondere set. Voor een Paradisa fan is het wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

20 jaar Lowlug

20 jaar Lowlug. Het klinkt als een hele tijd, maar eerlijk gezegd is het voorbij gevlogen. De eerste 11 jaar schreef ik nog jaarlijks een verslag, maar de afgelopen 8 jaar is dat er niet van gekomen. Maar een 20-jarig jubileum, dat vond ik toch wel aanleiding om nog eens wat te schrijven over dit kluppie.
Total
0
Share