1732 – Crossbow Cart (1994)

lego-1732-1 1732-1 1732-1

Jaar van uitgave: 1994
Aantal onderdelen: 23
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $2.00

Dit is een van de setjes die onder verschillende nummers is uitgebracht, maar geen enkele variant is makkelijk te krijgen. Dit setje is als polybag in Noord-Amerika uitgebracht onder 1712.

De bouw

In deze set zit een soldaat/schildknaap. De aanvalskar wordt gebouwd op een 2×6 plate. Het zijn voornamelijk zwarte onderdelen. De bouw van de set gaat vrij snel. Er zitten geen moeilijke bouwtechnieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine aanvalskar met kruisbogen aan de voorkant. Het zou een rijdende Scorpio kunnen voorstellen. Op de kar is een schild bevestigd en geeft genoeg bescherming aan de persoon. Aan de kar zitten een zwaard en een schild bevestigd. Het is wel goed dat er voornamelijk 1 kleur is gebruikt. Door het zwart vallen de wapens en het schild meer op.

Er zitten verder geen bijzondere onderdelen in de set. De kleine wagenwiel komt in veel sets voor, maar wordt nu niet meer gemaakt. Dit soort kleine setjes zorgen er al voor dat je snel aan de wielen kan komen.

Het figuur komt in 6 sets voor. Het ovale schild komt in 11 sets voor. Dit is het enige Dragon Master set waarin een zwarte speer in voor komt.

Conclusie

Een leuk klein setje. De onderdelen zijn voor een groot deel altijd bruikbaar. Het is een “Army Builder” setje en is altijd welkom.

sanderkoenen

Lego bouwen is toch wel mijn grootste hobby. Af en toe lekker een rondje wandelen of fietsen gaat er wel in. Interesses zijn vrij breed. Ik lees af en toe stukken in de chemische wereld. Achtergrond informatie van bands of albums is ook leuk om te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord