1732 – Crossbow Cart (1994)

lego-1732-1 1732-1 1732-1

Jaar van uitgave: 1994
Aantal onderdelen: 23
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $2.00

Dit is een van de setjes die onder verschillende nummers is uitgebracht, maar geen enkele variant is makkelijk te krijgen. Dit setje is als polybag in Noord-Amerika uitgebracht onder 1712.

De bouw

In deze set zit een soldaat/schildknaap. De aanvalskar wordt gebouwd op een 2×6 plate. Het zijn voornamelijk zwarte onderdelen. De bouw van de set gaat vrij snel. Er zitten geen moeilijke bouwtechnieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine aanvalskar met kruisbogen aan de voorkant. Het zou een rijdende Scorpio kunnen voorstellen. Op de kar is een schild bevestigd en geeft genoeg bescherming aan de persoon. Aan de kar zitten een zwaard en een schild bevestigd. Het is wel goed dat er voornamelijk 1 kleur is gebruikt. Door het zwart vallen de wapens en het schild meer op.

Er zitten verder geen bijzondere onderdelen in de set. De kleine wagenwiel komt in veel sets voor, maar wordt nu niet meer gemaakt. Dit soort kleine setjes zorgen er al voor dat je snel aan de wielen kan komen.

Het figuur komt in 6 sets voor. Het ovale schild komt in 11 sets voor. Dit is het enige Dragon Master set waarin een zwarte speer in voor komt.

Conclusie

Een leuk klein setje. De onderdelen zijn voor een groot deel altijd bruikbaar. Het is een “Army Builder” setje en is altijd welkom.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Augustus 2021, moc van de maand!

Ja, we zijn laat met de MOC van de maand! Is daar een excuus voor? Misschien wel, iets met drukke werkzaamheden, vakanties etc. Hadden we dan stress voor het maken van een keuze? Nee, niet echt. Deze maand zetten we als MOC van de maand een GBC in de schijnwerpers! NDL is de maker, we zijn onder de indruk van de onderdelen die hij heeft gebruikt. Wanneer je naar zijn MOC kijkt valt gelijk op dat alles bijzonder strak is afgewerkt.
Total
0
Share