1723 – Castle/Pirates Value Pack (1994)

1723

Jaar van uitgave: 1994
Aantal onderdelen: 72
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $8.00

Deze set heb ik voor het eerst gezien in de Collector’s Guide van 2008. Ik vond het bijzonder dat er meerdere thema’s gecombineerd werden. Destijds in Noord-Amerika was het normaal dat er dit soort Value Packs waren.

De personages

Er zitten twee minifiguren in deze set. Een officier van de Imperial Guards zit in deze set en een Dragon Master zit in deze set.

  • Dragon Master Burnabus is uniek voor deze set. In Dark Dragon’s Den zit ook deze variant van Burnabus, maar met cape.

De bouw

De Dragon Master’s Chariot wordt als eerst gemaakt. Het geheel wordt gebouwd op een 2 x 4 plate. Het zijn voornamelijk zwarte onderdelen en aan de voorkant zitten enkele rode en blauwe onderdelen. De paardenwagen is snel in elkaar gezet. Vervolgend wordt de Imperial Cannon in elkaar gezet. Deze set wordt gebouwd op een 4 x 6 plate en een 4 x 8 plate. Voornamelijk gele en witte onderdelen worden gebruikt om een outpost op te bouwen. De bouw gaat vrij snel en er zitten geen ingewikkelde onderdelen in.

Het geheel

De paardenwagen is een strijdwagen voor de Dragon Master. De kleuren zijn goed gekozen in dit bouwwerk. De strijdwagen heeft een donker uiterlijk en past goed bij dit thema. Het gebruik van de Brick, Modified Facet 3 x 3 in het zwart aan de voorkant geeft mooi de juiste vorm voor een strijdwagen. Als versiering of om mee te saboteren zitten twee hellebaarden aan scharnieren. Dit past goed bij het Dragon Masters thema. Er zitten geen unieke onderdelen in dit bouwwerk.

De Imperial Cannon is eigenlijk gewoon een kleine outpost met flink geschut. Het heeft een kleine steiger om een sloep aan te leggen. Het kanon heeft niet veel plek om te kunnen draaien op de draaischijf. Misschien had er nog een ladder in gekund om op de gele muur te staan. In dit bouwwerk zitten enkele bijzondere onderdelen.

Panel 3 x 3 x 6 Corner Wall with Red Bricks Scattered Pattern in het geel zit maar in twee andere sets en dat zijn de Broadside’s Brig (6259) en Eldorado Fortress (6276). Kleine bedrukte vlag zit naar deze set nog in vijf andere sets.

Conclusie

Dit zijn leuke uitbreidingssetjes voor de betreffende thema’s. Voor de prijs van destijds is het een hele mooie deal. Voor een echte Castle en Pirates liefhebber is deze set zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share