1704 – Ice Planet Satellite Plow ? (1994)

1704

 set 1704

Jaar van uitgave: 1994
Aantal onderdelen: 47
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $?

Dit was de enige set, die nog ontbrak van de Ice Planet 2002 serie. Na een kleine zoektocht en een reden om te bestellen (mijn verjaardag) heb ik de set binnen gekregen en gebouwd. Deze set zat ook in een valuepack met het nummer 1722 samen met 1702. Deze set is destijds alleen in de Noord-Amerika uitgebracht.

De personages

In deze set zit maar een minifiguur.

  • Commander Cold, commandant van de expeditie naar de Ice Planet. Deze minifiguur zit in totaal 5 sets.

De bouw

Als eerst wordt het voertuig gebouwd. Qua opbouw in het begin is de set vergelijkbaar met set 6814 Ice Tunnelator. Het achterste deel wordt los gebouwd. Het bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het is een kleine sneeuwschuiver. Toepasselijk voor dit thema en de enige van dit thema. Aan de achterzijde is een meetapparaat dat losgekoppeld kan worden. Hieraan zitten ski’s en zaagmachine voor Commander Cold. De sneeuwschuiver is de radar van Ice Station Odysessy.

Er zit maar een bijzonder onderdeel in deze set. Dat is de sneeuwschuiver/radar. Andere bedrukte onderdelen zijn wel uniek voor dit thema, maar niet voor deze set. Transparant Neon Orange ski’s en kettingzagen zijn ook uniek voor dit thema (alhoewel deze ook bij de Time Cruisers zitten).

Van deze set is de naam eigenlijk ook niet bekend. Dat is eerder voorgekomen met de Value Pack van 1993 en het gebeurde weer met de Value Pack uit 1995.

Conclusie

Dit is een leuke toevoeging aan het Ice Planet 2002 thema. Voor een liefhebber van het thema is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share