1624 – King’s Archer (1993)

1624-1

Jaar van uitgave: 1993
Aantal onderdelen: 22
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: $4.25

Dit setje heb ik in 2012 gekocht samen met de Forestmen’s Crossing (6071). Een Noord-Amerikaanse Bricklink winkel had verschillende bijzonder Castle sets. Deze heb ik toen allemaal besteld. Ik was verrast toen bij de bestelling ook het doosje bij zat. Deze heb ik bewaard.

Dit setje was ook in een Castle Value Pack (1597) verkrijgbaar.

De bouw

In deze set zit 1 minifiguur en deze is uniek voor deze set. Het geheel wordt gebouwd op twee 2×8 plates. Het is snel in elkaar gezet en het bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken.

Het geheel

Het is een klein setje, een plek waar de Black Knights kunnen trainen met pijlenboog. Leuk dat er iets anders is uitgebracht onder de Black Knights thema. De constructie van het doel is vrij simpel, maar wel doeltreffend. Er zit een speer aan clip. Mooi dat er een reserve wapen in deze set zit.

Dit setje is gebouwd op twee 2×8 plates. Een groene 4×8 plate kwam pas voor het eerst in een set in 2005 bij het Viking thema (7019).

In deze set zit een bijzonder onderdeel. De 2×2 gele round plate met print komt in 4 sets voor, waaronder een Service Pack. De andere twee sets zijn Forestmen’s Hideout (6054) en Forestmen’s River Fortress (6077). Dit is een van de kleinste sets, die een plant prickly bush (struikje) heeft. De twee kleinere sets zijn Tribal Chief (6709) en Aquacessories (6104).

De minifiguur is uniek voor deze set, maar goed combineerbaar met de minifiguren van Black Knights Boat (1547) en Sea Serpent (6057).

Conclusie

Het is een leuke uitbreiding van de Black Knights. Dit is een mooi “army builder” setje. Voor een leuke prijs is dit zeker aan te raden.

sanderkoenen

Lego bouwen is toch wel mijn grootste hobby. Af en toe lekker een rondje wandelen of fietsen gaat er wel in. Interesses zijn vrij breed. Ik lees af en toe stukken in de chemische wereld. Achtergrond informatie van bands of albums is ook leuk om te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord