1596 – Ghostly Hideout (1993)

1596-1

Jaar van uitgave: 1993
Aantal onderdelen: 37
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: $4.25

Dit setje heb ik in 2012 gekocht samen met de Forestmen’s Crossing (6071). Een Noord-Amerikaanse Bricklink winkel had verschillende bijzonder Castle sets. Deze heb ik toen allemaal besteld. Ik was verrast toen bij de bestelling ook het doosje bij zat. Deze heb ik bewaard.

Dit setje was ook in een Castle Value Pack (1597) verkrijgbaar.

De bouw

Deze set heeft twee figuren: een Wolfpack Renegade en een spook. De grot wordt gebouwd op twee 2×10 plates. De LURP vult de meeste ruimte en met zwarte onderdelen wordt een soort stam gemaakt op de rots. De bouw gaat vrij snel en de set bevat geen bijzondere bouwtechnieken.

Het geheel

Het is een rots met een stam aan vast. De LURP zorgt voor de meeste vulling en de zwarte onderdelen moeten lijken op een stam. Het spook staat op een 1×2 jumper op een 2×6 plate, die je heen en weer kan schuiven. Zo kan het spook zich verstoppen achter de stam in de grot. Dit werkt best aardig en je ziet niet veel van de spook als het is ‘verstopt’. Er zit een speer bevestigd aan een clip aan de rots en op de rots zit een vogel (donkergrijze papegaai).

Het gebruik van de 1x2x3 is niet mooi en dit had beter vervangen kunnen worden door een ‘tak’ om het net meer op een boom te laten lijken.

Er zitten geen bijzondere onderdelen in deze set, maar er is zeker iets te melden. De LURP komt in veel sets voor, maar dit is de kleinste set waar de LURP in zit. Een andere kleine set waar een LURP in zit, is de Pirate Treasure (1873) uit 1994. De ondergrond bestaat uit 2×10 plates. De 4×10 plate in het groen kwam pas in 2000 voor het eerst in de Scorpion Buggy (6602) van Stunt Rally.

Conclusie

Het is een leuk setje als uitbreiding van het Castle thema. De zwarte panel is een beetje raar in de set. Mocht je dit tegenkomen voor een leuk prijsje, is het zeker aan te raden.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share