1491 – Dual Defender (1992)

1491-1

Jaar van uitgave: 1992
Aantal onderdelen: 48
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: onbekend

Deze set heb ik jaren geleden besteld via Bricklink bij een winkel in de VS. Dat was een periode dat ik speciale setjes afzocht. Dit leek mij een typische ‘armybuilder’ setje en ik moest deze hebben.

De bouw

Er zitten twee dezelfde minifiguren in deze set. De minifiguren zijn een beetje vergelijkbaar met de soldaten uit Black Monarch Castle (6085) uit 1988. De katapult is snel gemaakt. Wat opvalt, is dat het oppervlak is opgebouwd uit 3 maal 2×10 plates. Er zitten geen ingewikkelde bouwtechnieken in deze set.

Het geheel

Het is een kleine katapult met twee lanceerarmen. Het geheel staat op een 4×4 draaischijf, die de 3 2×10 plates bij elkaar houdt. Er zitten 6 1×1 round bricks bij als munitie bij deze katapult. Aan de katapult zitten nog 2 speren als reserve wapens.

 

Hoewel het een grappig setje is, is de vorm wel een beetje lomp. Het is een 4×4 blokkendoos met twee armen daaraan vast. Er had iets meer gekund met de vorm van deze set.

De minifiguren zijn uniek voor deze set. Verder zitten er geen bijzondere onderdelen in deze set. Wat wel opmerkelijk is, is dat de 6×10 groene plate pas voor het eerst is uitgebracht bij de Bookshop (10270) uit 2020.

Conclusie

Een leuke set om een leger mee op te bouwen, maar de katapult oogt een beetje lomp. Voor een leuk prijsje is dit zeker een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share