1480 – King’s Catapult (1991

1480-1

Jaar van uitgave: 1991
Aantal onderdelen: 33
Aantal minifiguren: 1
Oorspronkelijke adviesprijs: onbekend

Deze set heb ik jaren geleden gekocht via Bricklink. Dit is de enige Castle set uit 1991 en was alleen maar in Noord-Amerika uitgebracht in een Value Pack (1476).

De bouw

In deze set zit een figuur. Dit figuur is uniek voor deze set. De katapult wordt gebouwd op een 6×6 plate. Er zitten geen bijzondere bouwtechnieken in deze set. De set is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Deze katapult oogt best goed. De gebruik van de 1×3 bogen geeft deze katapult veel karakter. In deze set heeft de soldaat een zwaard en schild. Als extra wapen is er een speer en bij de katapult is een vlag aanwezig. De arm van de katapult is een 1×6 hinge plate met ‘vingers’ aan de uiteinden. Deze zit aan een technic 1×2 brick en draait heel soepel. De as is een 1×4 ‘antenne’.

De figuur is uniek in deze set en dat is niet het enige bijzondere aan deze figuur. Qua kledij is dit duidelijk een Black Knight, maar heeft een schild van een Lion Knight. De vlagkleuren zijn ook van de Lion Knights. Bij King’s Mountain Fortress (6081) is de kledij donkerder dan bij King’s Castle (6080), maar dan nog klopt het figuur niet met de rest van de Lion Knights/Crusaders.

Conclusie

Het is een leuk setje. Katapult werkt erg goed. Leuk figuurtje zit in deze set, alleen het is geen Lion Knight/Crusader. Voor een leuk prijsje is het een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share