1195 – Alien Encounter (2001)

Jaar van uitgave: 2001
Aantal onderdelen: 42
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €1,00

Inleiding

Mijn allereerste Life On Mars set heb ik gekocht eind 2003 bij de Intertoys, nadat ik er 5 had gekocht voor iemand dat in een surprise verwerkt moest worden. Ze lagen voor 1 euro in de winkel en dat is spotgoedkoop als je nu erop terugkijkt. Dit was ook de eerste Lego Polybag die ik heb gekocht, want Polybags waren niet gebruikelijk in Europa.

Minifiguren

In deze set zitten 2 minifiguren.

  • Vega, bewoner van Mars en meest voorkomende minifiguur binnen het thema. De naam komt van Wega (Vega in Engels) de helderste ster van Lier.
  • Assistent, astronaut van Aarde en komt naast deze set nog in een andere promotieset voor.  

Bouw

De bouw begint met het voertuig van Assistent. Deze wordt gebouwd met 1 x 2 Technic Bricks met Axle Hole en Modified 2 x 2 with Pin Holes. Dit wordt de basis van de kleine rover. Met enkele smalle Technic Beams worden de wielen bevestigd.

Het voertuig van Vega wordt gebouwd op een 6 x 3 wedge plate in Sand Green. Met enkele Technic onderdelen wordt er ook aan de achterkant nog uitgebouwd.

Geheel

Het zijn twee kleine voertuigen. Een kleine rover voor Assistant en een hovercraft voor Vega. De hovercraft heeft niet een geweldige voorkant, maar wel een goed meedraaiende propeller dankzij de Technic Connector. De Rover heeft lichtelijke vering dankzij de Space wielen aan de Technic Beams.

Onderdelen

Er zitten een aantal bijzondere onderdelen in deze set. De Wheel Hard Plastic Small (22mm D. x 24mm) (BL nummer 6118) in Light Gray zijn uniek voor deze set. Dit is de kleinste set waarin BL onderdeel 4285b Dish 6 x 6 Inverted (Radar) Webbed – Type 2 (Underside Attachment Positions at 90 degrees) in zit. De Sand Green Wedge, Plate 3 x 6 Cut Corners (BL nummer 2419) is in 4 andere Life on Mars sets gebruikt en in een Dacta set.

Conclusie

Het is een leuk setje als uitbreiding van het Life On Mars thema. De voertuigen hebben beperkte functies, maar passend bij de voertuigen. In deze set heb je meteen een astronaut en een bewoner van Mars. Dit is de enige set waarin beide partijen aanwezig zijn.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share