Is DC Comics Super Heroes niet gewoon Batman 2.0?

DC Comics, is dat niet eigenlijk gewoon Batman 2.0? Sander zoekt het uit.

DC_-_Character_-_Details_-_Sidekick-Standard_-_Batman

In 2006 kwam er een nieuwe licentie en Batman werd in dat jaar gelanceerd. Iedere set had een locatie of een voertuig van Batman met een tegenstander op of in een voertuig. In 2008 haakte de boxart een beetje in op The Dark Knight film en dat zorgde voor ophef. Batman kwam ten einde in dat jaar en in 2011 kwamen er promotiefiguren om een nieuw thema aan te kondigen: DC Comics Super Heroes.

Het begon met drie Bionicle-achtige sets en niet veel later kwamen de ‘System’ sets. De eerste twee jaar waren de sets qua indeling/opbouw vergelijkbaar met de Batman serie. De sets waren kleurrijker en had iets meer de Comic uiterlijk. Langzamerhand kon de Justice League wel gerealiseerd worden. In 2012 verschenen Superman en Wonder Woman, in 2013 verscheen Aquaman en in 2014 verscheen Flash in een set.

In 2015 veranderde het thema een beetje en kwamen er andere personages in de sets terecht en het was niet alleen maar gericht op Batman. Green Lantern deed zijn intrede en de Martian Manhunter verscheen met Supergirl in een set. De tegenstanders kwamen uit verschillende achtergronden. Brainiac verscheen met zijn iconische schip. Sinestro, Gorilla Grodd, Captain Cold, Darkseid en Black Manta werden geïntroduceerd. Ieder bekend lid van de Justice League of America (JLA) had nu zijn tegenstander, behalve Wonder Woman en Cyborg. Aan het einde van het jaar kwam Batman in een paar sets terecht met verschillende leden van de Teen Titans. In 2016 kreeg het toch een iets andere wending en Batman kreeg nieuwe voertuigen met tegenstanders, die eventueel een Suicide Squad kunnen vormen. In 2016, 2017 en 2018 komen er meer sets uit gebaseerd op de films.

In 2018 komt een nieuwe reeks uit met sets, die verder inhaken op de JLA. Andere personages komen er in voor. Firestorm, Krypto en Ace worden geïntroduceerd om de helden bij te staan. De tegenstanders krijgen hulp van Killer Frost, Cheetah, Reverse Flash en Lobo. Aan het eind van 2018 haken de sets een beetje in op de latere verhalen rond Batman: OMAC Project en Court of Owls. In 2019 zet de JLA een beetje door en daarin doen Firefly en Ocean Master hun intrede om de JLA dwars te zitten. Nu heeft alleen Cyborg nog geen tegenstander.

Later in het jaar komen nieuwe sets uit en daarin staat Batman centraal. Hierin komen verschillende schurken, helden en voertuigen terug in een nieuw jasje. Vervolgens haken sets in op de nieuwe DC Rebirth comics.

In het begin waren de sets vergelijkbaar met de serie Batman. Two-Face die een bank overvalt, Catwoman op haar motor, Joker in zijn helikopter en Batboat met Mr. Freeze waren in beide thema’s te vinden. Gelukkig worden andere verhaallijnen, personages en voertuigen uitgebracht en is het niet zomaar Batman 2.0, maar DC Comics Super Heroes. Het zou mooi zijn als DC zelf andere personages naar voren schuift. Dan kan Lego daar mooi op inspringen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share