Harry Potter het thema dat leeft! 

Ruim een jaar geleden verdwenen de laatste sets uit de winkels en kwam er een einde aan het Harry Potter thema van Lego. Ik heb een paar jaar de tijd gehad om de minifiguren en de enkele echt leuke sets te verzamelen, maar ik wil meer.

Waarom? Gewoon omdat het kan. Legio grijsharige Afols schreeuwen tenslotte ook al jaren dat Monorail nieuw leven ingeblazen moet worden. Dit is zelfs reden voor designers van Lego om voorafgaand aan een presentatie of meeting al te vermelden dat Monorail onder geen beding terug zal komen.

250px-mark_stafford

 

Om Mark Stafford, beter bekend als; He who killed Teal, te quoten: “Ask me anything! And no we will not bring back Monorail!”.

 

 

fantastic-beasts-and-where-to-find-themEchter voor Harry Potter gloort er hoop aan de horizon, Fantastic Beasts and where to find them komt eind dit jaar uit in de bioscoop. Voor deze film, over Newt Scamander de schrijver van een schoolboek, worden al Dimension sets gemaakt en zeer waarschijnlijk een aantal reguliere sets, maar omdat het een aantal decennia voor de geboorte van Harry Potter plaats vindt is de kans klein dat hier klassieke karakters in voorkomen.

Graag zou ik ook een revival zien van sets uit het Harry Potter tijdperk. Al zijn het maar heruitgaven van de Hogwarts Express, de hut van Hagrid of de Burrow. Echter zijn er nog een aantal locaties en situaties die nog niet tot een set zijn gemaakt maar dat best toelaten.

Enkele voorbeelden:

The final duel.

p7_final_duelEr zijn bijna geen sets van de laatste 2 films gemaakt en ook deze geweldige scene uit de film missen we dus. Een set met het plein waar Harry en Voldermort met elkaar duelleren zou echt fantastisch zijn. Naast Harry en Voldemort zouden er minifiguren van Nevill Longbottom, met zwaard van Griffindor, en Hermione en Ron met de Basalisk tand in kunnen zitten.

 

The Ministry of Magic

Deze prachtige locatie komt meerdere keren terug in de films op-atrium-448maar niet als Lego set. Een fontein met een openhaard en minifiguren van een van de Ministers, Mr Weasley en Lucius Malfoy zou best mogelijk moeten zijn.

 

 

19 jaar later

maxresdefaultDe allerlaatste scene uit de film, en het boek, laat de oudere Harry en consorten zien op perron 9 ¾  waar hun kinderen op de Hogwarts Expres stappen. Hoe gaaf zou het zijn om minifiguren van deze karakters te hebben nu ze een stuk ouder zijn. Tevens zou dit aan kunnen sluiten op de musical Harry Potter and the Cursed Child die binnenkort gaat spelen, en al tot mei 2017 uitverkocht is… The Cursed Child zal, zodra de musical niet meer draait, ook wel verfilmd gaan worden, wat natuurlijk weer perspectief biedt voor sets tegen die tijd.

Hogsmeade

46634644Uit het tovenaarsdorpje in de buurt van Hogwarts is, behalve The Shreeking Shack, nog niets in een set voorgekomen. De Three Broomsticks zou toch een leuke set kunnen zijn met Madam Rosmerta, een kleine verzameling bezoekers en een bar.

Tevens bevindt zich een magische snoepwinkel in Hogsmeade. Deze, in combinatie met diverse leerlingen van Hogwarts, zou ook tot een leuke set gemaakt kunnen worden.

Ravenclaw and Huffelpuf where art thou?

hufflepuff_and_ravenclaw_by_sherlingtondunnenWat ik nog het meeste mis zijn minifiguren van Ravenclaw en Huffelpuf, eigenlijk mis je gewoon de helft van de school. Er zijn wel wat custom alternatieven die best van hoge kwaliteit zijn, bedrukte torsos van Lego zelf. Een setje met twee minifiguren van elk zou gretig aftrek vinden onder de fans. Voeg een paar schoolbanken en een boekenkast toe en het feest is compleet.

Hetzelfde geldt trouwens voor de Quidditch spelers, ook hier missen we twee teams. Een setje met 2 spelers van elk team op bezemstelen met een goal, Snitch, Bludgers en Quaffle zou een mooie team builder zijn.

Hogwarts, we have a problem!

Het grootste probleem van Harry Potter is dat het wellicht niet populair meer is onder jonge kinderen, de doelgroep van Lego… De nieuwe film kan dit natuurlijk nieuw leven inblazen maar dat is wel een nieuwe verhaallijn en heeft niet heel veel te maken met de verhaallijn uit de boeken.

We zullen zien wat de toekomst brengt, voorlopig moccen we lekker door!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Total
0
Share