Column; Lego Star Wars, where did all my money go?!

De verlosser, het einde van hoe het ooit was, #awesome, het zijn drie verschillende reacties op het meest succesvolle en langst lopende licentiethema van Lego. De meningen zijn overwegend positief echter zijn sommige AFOLS wel kritisch over de manier waarop het thema wordt voortgezet.

Eind jaren 90 stond Lego aan de afgrond, het is een bekend verhaal. Fysiek speelgoed werd als ouderwets en eindig bestempeld door de opkomst van spelcomputers. Lego week te ver af van zijn basis en verloor zijn kernwaardes uit het oog. Niet alleen de frisse wind van Jorgen Vig knudstorp binnen de bedrijfsvoering zorgde voor de nog altijd succesvolle opleving van Lego, maar ook de komst van de koning in merchandise; Star Wars, de verlosser.

Rode, gele en witte steentjes, autootjes, politiebureaus en ziekenhuizen, herkenbaar, vredig, iedereen kijkt blij en het is altijd mooi weer in je Lego stad, voor velen is dit de charme van Lego. X-Wings, Death Stars, Stormtroopers, Jedi, Han Solo en Greedo hebben dat beeld toch behoorlijk overhoop gehaald, en we zijn het er nog steeds niet over eens wie nou als eerste schoot. Later kwamen de iets meer gewelddadige en minder vredige thema’s als Harry Potter, PotC, LotR en Bionicle er ook nog bij, om maar niet te spreken over het thema wat niet genoemd mag worden. Star Wars als eerste licentie thema betekende het einde van hoe het ooit was…

Fanboys kunnen hun geluk niet op, legio verschillende versies Stormtroopers, busladingen verschillende Clone Troopers, heruitgave na heruitgave van de X-Wing, een Minifigscale Millenium Falcon en Slave I. En komt er een nieuwe set uit dan moet je die sneller hebben dan je zwemdiploma anders is je verwende buurjongetje van 6 je voor. Alles van Star Wars is fantastisch, en de minifiguren zijn vaak meer waard dan je schoonmoeder! #awesome!

Toch is niet alles naboogeur en ruimtestationschijn, kritiek is er ook. Zo vindt men de creativiteit van de Star Wars designers tegenwoordig wat tegenvallen, sets lijken soms niet meer dan doelloos op elkaar gestapelde grijze stenen… De heruitgaven zijn vaak beter dan hun voorgangers maar sommigen hadden dan liever een nieuw voertuig gezien in plaats van weer een nieuwe X-Wing. Ook de recent verschenen UCS set van de Battle of Hoth kon op veel kritiek rekenen, het is eigenlijk een verzameling van eerder uitgegeven Hoth sets.

De nieuwe films bieden hoop voor de toekomst, en dan vooral een hoop nieuwe minifiguren. Dus schiet maar op met je zwemdiploma en schrijf je schoonmoeder af, want Star Wars is here to stay! #awesome

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Lees meer

Made in China

Het zal velen niet ontgaan zijn, Lego bouwt een fabriek in China. Om precies te zijn in de…
Total
0
Share