Verslag: meeting 14.02.2016

Op zondag 14-2-16 heeft de eerste Lowlug meeting van 2016 plaats gevonden te Lelystad in het gebouw van Scholengemeenschap Lelystad. Ondanks dat deze dag van de liefde voor velen heilig is was de opkomst hoog en was het erg gezellig. Hier een kort verslag van de dag.

Zoals elke meeting begon deze ook om 10:00 uur, echter waren een aantal van ons wat eerder aanwezig om voorbereidingen te treffen. En dat was maar goed ook want een plas water in de aula van de school liet het geheel bijna letterlijk in het water vallen. Gelukkig konden wij de meeting om dit nieuw ontstane Markermeer heen organiseren. Het optreden van de beheerder heeft gelukkig erger doen voorkomen, Cornelis Lely zou trots op hem zijn geweest.
De meeting was volgepland met diverse activiteiten, iets meer dan wij normaal gewend zijn zelfs. Gelukkig bood de school diverse lokalen en ruimten om alles te organiseren.

Zoals nu een aantal keer eerder had Lego ons weer een set beschikbaar gesteld om tijdens de meeting te bouwen. Dit keer was het de 75827: LEGO Ghostbusters Headquarters. Hier hadden wij een apart lokaal voor ingericht met een webcam om de bouw live te streamen naar YouTube. Hoewel er enige opstartproblemen waren is het streamen gelukt en we hopen later nog een edit van de video met jullie te kunnen delen. De bouw op zich was erg leuk, de set is soms wat eentonig met al die rode muren. Omdat meerdere mensen konden bouwen viel de eentonigheid wel mee en was het plezier alleen maar groter. Barman en Jourianbax nog bedankt voor het beschikbaar stellen van extra bouwinstructies!

Omdat het fotograferen van Moc’s een kunst op zich is was er een fotobooth aanwezig. Deze werd gretig gebruikt door ieder die behoefte had aan goede foto’s van Moc’s en gelukkig waren en diverse experts bij de hand om handige tips te geven. McDenBesten bedankt voor het managen van deze activiteit!

Barman had een duobouwwedstrijd georganiseerd waarbij in duo’s
een Technic set gebouwd moest worden. Dit was niet zomaar een bouwwedstrijd want men moest in het duo elk met één hand bouwen, goede communicatie was dus vereist. Barman had mooie prijzen verzorgd en diverse deelnemers hebben aangegeven veel plezier te hebben beleefd aan deze wedstrijd. Winnaars BrickJohannes en Jebbo32 van harte gefeliciteerd! Barman word wederom bedankt, ditmaal voor de organisatie van deze activiteit!

Een vaste traditie is inmiddels het set verdelen. Dit word bijna elke meeting gedaan en wordt goed georganiseerd door onze wandelende database TAFOL. Deze meeting was de 41076: Farran and the Crystal Hollow aan de beurt. De set werd door de deelnemers gesorteerd en door een Friesche expert opgedeeld in bakjes die door de deelnemers gekozen konden worden. Een dobbelsteen bepaalde vervolgens de volgorde waarin de deelnemers mogen kiezen en zo heeft iedere deelnemer een grotere hoeveelheid onderdelen van een paar enkelen i.p.v. een of twee die normaal in de set zitten. TAFOL bijzonder bedankt voor de organisatie van deze activiteit!

Ook werd er weer een Truck Trail gehouden tijdens de meeting, dit maal in de klasse 62.4. In deze wedstrijd nemen Technic voertuigen het tegen elkaar op in het zo snel mogelijk afleggen van een parcours vol obstakels. Gelukkig had de uiterlijke verzorging van de voertuigen ook invloed op de punten en zorgde dit voor een divers winnaarsveld. De winnaars in verschillende categorieën waren onder andere AppieNL en TechnicPaul, zij en de andere winnaars van harte gefeliciteerd! Deze activiteit werd georganiseerd door Mahjqa waarvoor dank! De prijzenbekers werden verzorgd door ReneKok, ook hiervoor enorm bedankt!
Naast deze activiteiten waren er natuurlijk de bouwwerken, deze waren legio, divers en een lust voor het oog. Kastelen, ruimteschepen, vrachtwagens, grote modellen, en nog veel meer.

Deze gebruikers hebben foto’s gemaakt:
Don Leopold
Barman
Mockingbird

Uiteraard werd er veel geruild en overgedragen, wat naar ons idee erg netjes is verlopen. Via deze weg bedanken wij Workfromtheheart voor het regelen van de locatie en de algemene organisatie en de school voor de locatie zelf. Wij hopen hier in de toekomst weer gebruik van te maken, de locatie is centraal en goed bereikbaar.
Ook willen wij alle deelnemers bedanken, zonder jullie zijn er geen meetings!

Tot de volgende meeting!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Hoe Bijen De Ruimte Vullen - Jelko Arts
Lees meer

Hoe bijen de ruimte vullen

"Onze" Jalkow (Jelko Arts), heeft een stripnovelle gemaakt. Met daarin een bijzondere rol voor Afols, Lowlug en een LEGO-beurs in Keulen. Wij zijn natuurlijk supertrots en heel blij dat hij de kans heeft gekregen om deze eerste multipage comic over Afols uit te brengen. Het album is inmiddels te pre-orderen en wordt in beperkte oplage uitgebracht.
Lees meer

Mixels contest

Op Brickset wordt een Mixels-wedstrijd gehouden. Hoewel in Nederland nog nauwelijks verkrijgbaar, toch de moeite om eens te…
Lees meer

Lowlug XL

Op zondag 25 augustus 2019 organiseert Lowlug de eerste editie van LowlugXL. Een dag voor en door LEGO-fans.…
Total
0
Share