MOC van de maand september

MOC van de maand september is: Rolls Royce Phantom van AppieNL

Afbeelding

Rolls Royce Phantom van AppieNL

Hoeveel onderdelen zitten in jouw Rolls Royce Phantom verwerkt?
Ik denk rond de 8000, ruwe schatting. Ik gok dat 2000 daarvan pinnetjes zijn.

Wat is de bouwtijd van de Rolls Royce?
Zo’n 4 maanden.

Kan je achtergrond informatie geven hoe je op het idee kwam?
De supercar MOC builds die ik in de 1:8 schaal tegenkom op forums als Eurobricks, zijn eigenlijk altijd sportauto’s, dat ik een andere soort “supercar” wilde bouwen in die schaal. Aangezien ik ook andere functies er in wilde hebben zoals airco, leek een Rolls Royce mij een ideale kandidaat om als uitgangspunt te nemen voor zulke “luxe” functies. Het concept voor elektrische ramen is daarna eigenlijk pas ontstaan, want de 1:8 MOC auto’s die ik zag, hadden nooit “echte” ramen, dat ik dacht: dat wil ik er ook in. De Rolls leende zich er ook best goed voor met z’n hoekige design. Daarna kwam ik pas eigenlijk op het idee om de ramen te laten werken. Naarmate de build vorderde, merkte ik dat die wel redelijk op een Rolls Royce Phantom kon gaan lijken dat ik daar ook naartoe bouwde ipv een “Rolls Royce inspired” auto waar het mee begon.

Tijdens de LowLUG XL meeting en afgelopen weken hebben we leuke bouwwerken voorbij zien komen. Swandutchman met Dagobert, Jaapxaap met een schitterend huisje en de technisch werkende micropolis module van Mahjqa. Maar de eervolle vermelding gaat naar Dutch Brick met zijn Rogue One scene. 

Afbeelding
Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

Modular MOC Madness

Wat een ontzettende berg toffe inzendingen zeg! Echt heel leuk, onverwachte wendingen, altijd weer mensen die de randen…
Lees meer

Winnaars bekend

Dames en heren, we hebben een uitslag! In totaal hebben 31 stemmers 305 punten verdeeld. Alle stemmen bij…
Total
0
Share