MOC van de maand oktober

MOC van de maand oktober is: Amsterdamse tram van Berthil

MOC van de maand oktober is: Amsterdamse tram van Berthil

Afbeelding

Amsterdamse tram van Berthil

Hoeveel onderdelen zitten in jouw Amsterdamse tram verwerkt?
814 stenen (zonder Minifigs). Door met de kleuren zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven zitten er helaas wel een aantal zeldzame stenen tussen.

Wat is de bouwtijd van de Amsterdamse tram?
Totaal 35 uur inclusief het digitaal ontwerp als startpunt en gratis bouwbeschrijving met historie van de Union 72. Grootste uitdaging daarbij was het wegwerken van de PoweredUp onderdelen zonder verlies van stevigheid om de tram echt te kunnen laten rijden.

Kan je achtergrond informatie geven hoe je op het idee kwam?
Als liefhebber van de Creator Expert Modular serie en MOC huisjes heb ik er intussen behoorlijk wat verzameld met het doel er een stad van te gaan maken. Een (echt rijdende) tram mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dan ga je naar iets zoeken waar je een ‘connectie’ mee hebt want dat is leuk om te zien rijden. Via Google kwam ik terecht bij bekende bestaande LEGO trams uit diverse bekende steden zoals Porto. De echte tram in Porto heb ik in mee mogen rijden dus die connectie was snel gemaakt. Maar toen dacht ik, waarom als Nederlander niet zelf een Nederlandse tram ontwerpen en bouwen voor mijn City? Toen kwam ik al snel terecht bij de Union 72 van de Tramweg Stichting, een prachtige tram. En zie hier het resultaat na diverse avonden ontwerpen en bouwen. Intussen ben ik de evenementen pagina van de Tramweg Stichting in de gaten aan het houden om ook een keer met deze tram mee te kunnen rijden.

Ook deze maand is er een eervolle vermelding, maar deze gaat niet naar één bouwwerk. Deze gaat naar een serie van bouwwerken, die onderdeel uit maken van een spannend verhaal. 
Dan heb ik het natuurlijk over The Monday Deathmatch Tournament.

Afbeelding

De strip kan je volgen in dit topic.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

Moc van de maand juli

Race with Dace van Pizzas391 Bouwer: Pizzas391 Bouwtijd: ongeveer 3 weken Aantal onderdelen: 1031 Pizzas391 wilde een doorsnede…
Lees meer

Moc van de maand augustus

Daar zijn we weer! De afgelopen maand is er redelijk veel gepost en begin juli tijdens de online meeting was er ook veel te zien. Uiteindelijk zijn Aangord en Sander tot een conclusie gekomen.
Total
0
Share