MOC van de maand – januari 2020

MOC van de maand januari is Pruisische wagon set van pieter-p!

Ook in het nieuwe jaar gaat MOC van de maand door.
Bij deze nog de beste wensen van het MOC van de maand team.

De eerste MOC van de maand van dit jaar is gekozen:

MOC van de maand januari is Pruisische wagon set van pieter-p! 

Afbeelding

Pruisische wagon set van pieter-p.

Hoeveel onderdelen zitten in de wagons verwerkt?

De personenwagens hebben +/- 75 unique parts met een totaal van +/- 450 parts. Er zitten tussen de wagens wat kleine verschillen omdat een aantal bricks in een bepaalde lengte niet leverbaar zijn in alle kleuren. De bagage wagon is iets complexer en heeft ongeveer 90 unique parts en 590 in totaal. De daken gaan veel stenen in evenals het onderstel van 7 studs wide met in het midden aan weerszijden een technic hole om de onderstellen te bevestigen. Het meedraaien van de onderstellen zorgt voor soepel rijden op de krappe Lego bochten. Achteruit over wissels werkt dan niet. De oplossing hiervoor is om 1 van de onderstellen te fixeren.

Wat is de bouwtijd van de wagons?

Het uitdenken en bouwen van de bagagewagon koste ongeveer een avond (4 uur) denk ik. Het was vooral puzzelen welke onderdelen beschikbaar zijn in de gewenste kleur. Concessies die ik moest doen zijn de zwarte luiken en de de ventilatieroosters er boven.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Ik ben begonnen aan een diorama wat draait om een kolentrein begin vorige eeuw. Mijn favoriete tijdperk. Hiervoor ben ik begonnen met een kolenwagon en de volgende stap was de bijbehorende bagage/conducteurs wagon waarover elke trein in die tijd beschikte.
Ik werkte eerst met LDD maar omstreeks deze tijd werd ik door UrbanErwin gewezen op Studio. Dat was even wennen maar de integratie met Bricklink is magnifiek. Om te oefenen heb ik het hele setje Pruisische wagons in Studio gebouwd. (ik kende het setje van de Marklin H0 modelspoorbaan) En aangezien bestellen zo makkelijk is… had ik opeens vier wagens erbij. De personenwagens zijn super eenvoudig (geen interieur) en zijn in een halfuur te bouwen. Het netjes plakken van de stickers duurde haast langer.

Na een kort overleg hebben we gekozen voor de volgende eervolle vermelding: Transport boat van Legomathijs. 

Afbeelding

In het topic van Legomathijs is het bouwwerk te bewonderen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Total
0
Share