Moc van de maand april

We waren dit keer vrij snel met onze keuze. MOC van de maand april gaat naar: Jaapxaap met Laguna Domicilla!

We waren dit keer vrij snel met onze keuze.
MOC van de maand april gaat naar: Jaapxaap met Laguna Domicilla!

Afbeelding

Laguna Domicilla van Jaapxaap

Hoeveel onderdelen zitten in het bouwwerk?
Ik krijg deze vraag wel vaker, maar heb eigenlijk geen idee. Ik begin met bouwen en ben klaar wanneer ik helemaal tevreden ben. Ik probeer wel eens te schatten, maar daar is eigenlijk geen beginnen aan, omdat ik veel kleine onderdelen gebruik, en er veel blokjes zitten in de constructie om alles zo te laten passen. Mocht je het echt graag willen weten, dan mag je ze komen tellen wanneer ik hem uit elkaar haal.

Wat is de bouwtijd van het bouwwerk?
Met dit bouwwerk ben ik vorig jaar november/december begonnen, maar ik heb niet 4 maanden non-stop gebouwd. Ik denk dat ik er totaal zo’n 40-50 uur in heb zitten, wat voor mijn doen redelijk hoog is. Dit komt doordat ik heel veel secties een aantal keer volledig heb herzien, voordat ik tevreden was… #perfectionist

Hoe ben je op het idee gekomen voor dit bouwwerk?
Het grappige is dat het twee ideeën zijn die bij elkaar zijn gekomen. Ik begon bij dit bouwwerk met het lage dak, en de ramen die daaronder zitten. Oorspronkelijk was mijn idee dat dit een ruiger kasteel zou worden, maar door de ramen werd het eigenlijk meer schattig/sprookjesachtig. Nu was dat anders dan ik had bedoeld, maar ik vond het wel erg succesvol. Daarom ben ik in deze stijl verder gegaan en heb ik het samengevoegd met mijn tweede idee: Huizen op palen, omdat het land eens per jaar overstroomd en het dus niet veilig/handig is om op de bodem te wonen. Nu pasten deze twee ideeën prima bij elkaar, en ziehier het resultaat! (En… Ik heb nog wat ideetjes om dit bouwwerk uit te breiden met wat nieuwe bouwsels in dezelfde stijl…)

Paars is toch altijd jouw kleur, maar ik zie toch veranderingen in thema’s.
Je was eerst vooral gericht op Castle, daarna ben je meer de Aziatische kant op gegaan.
Kan je iets vertellen over de verschuiving van thema’s in jouw bouwwerken?

Al snel sinds ik mijn eigen bouwsels ben gaan maken, ontdekte ik dat ik castle het leukste genre vind om in te bouwen, en dat is dan ook mijn startpunt. Nu ben ik iemand die graag nieuwe dingen probeert en creëert, en door de jaren heen ben ik steeds meer gaan ontdekken buiten het castle genre. de afgelopen tijd ben ik steeds meer aan het experimenten ben met felle kleuren, schattige vormen en thema’s die niet meer echt onder castle vallen. Daarom noem ik mezelf ook geen castle-bouwer meer maar een fantasy-bouwer. Maar… Het paars is wel gebleven!

We hebben ook een paar eervolle vermeldingen.
Elderon was een tijd niet actief op LowLUG, maar hij is (bijna) altijd aanwezig op DCC en Lego World. Daar staat hij altijd met nieuwe bouwwerken. Nu had hij foto’s geplaatst van zijn laatste bouwwerk en bij deze de eervolle vermelding.

Afbeelding

Voor meer informatie zie zijn topic.

Dit zijn toch bijzondere tijden en volgens mij wordt iedereen aardig gespamd met grappen over WC papier.
LegoMathijs wist toch nog een leuk bouwwerk te maken in dit thema.

Afbeelding

Zie zijn topic voor meer informatie.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

15 jaar Lowlug!

Zo dat is best als lang 😀 In het forum halen we herinneringen op! Voor wie het leuk…
Lees meer

The LEGO Batman Movie

Vandaag verscheen de eerste trailer van de LEGO Batman Movie online. De film staat gepland voor 2017.
Lees meer

Superheroes 2015

De afbeeldingen van de SuperHeroes Sets van 2015 zijn verschenen. De enige set die ontbreekt is  Brainiac Attack (76029).…
Total
0
Share