Hond kan de was doen

Ter gelegenheid van LEGOWorld 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt de Lego Stop-Motion-Animatie  “Making life easier” gelanceerd.
Het bedrijf Bricktease uit Canberra, Australië heeft deze bijzondere film gemaakt voor de Stichting De Hond Kan De Was Doen. Het filmpje maakt met behulp van de nieuwe LEGO® poppetjes in rolstoel en het assistentiehondje op een speelse wijze duidelijk hoe belangrijk hulphonden zijn.

Met set 60134 Fun the Park, kwam LEGO® deze zomer voor het eerst met een minifiguur in een rolstoel.  Kinderen met beperking zijn hier ontzettend blij mee!
De stichting wil met het filmpje aandacht vragen voor hulphonden en de opleiding ervan.

Wat doet Stichting De Hond Kan De Was Doen?

De stichting wil volwassenen en kinderen met een beperking een vrijer en zelfredzamer leven bieden. Daarom werft zij fondsen en houdt acties waarmee ze de opleiding van assistentiehonden in de thuissituatie financieel steunt. Alles onder het motto “Mét je hond samen leren, samen werken. Hulp op maat!.

De stichting ondersteunt honden die:

  • Helpen bij dagelijkse handelingen (aankleden, voorwerpen oprapen)
  • Signaleren van een noodsituatie (epilepsie, diabetes)
  • Begeleiden (van doven, blinden en slechtzienden)
  • Ondersteunen, zorgen (mensen met angsten, depressies, trauma’s)

Bekijk hier het filmpje

Related Posts
Lees meer

Legend Of Chima

De officiële foto’s van de LEGO Legends of Chima zomerlancering, met dank aan Amazon UK.  Deze sets zijn verkrijgbaar vanaf…
Lees meer

Moc van de maand augustus

Daar zijn we weer! De afgelopen maand is er redelijk veel gepost en begin juli tijdens de online meeting was er ook veel te zien. Uiteindelijk zijn Aangord en Sander tot een conclusie gekomen.
Total
0
Share