Fanweekend Paredes de Coura

Vorig weekend vond het Fanweekend in Portugal plaats in het dorpje Paredes de Coura, een uurtje rijden boven Porto.

Sinds Lego het Fanweekend in Skaerbaek niet meer heel actief ondersteunt hebben ze de ruimte om andere Hub Events te steunen. Hub Events zijn evenementen waar Afols vanuit de hele wereld kunnen samen kunnen komen.

Dag 1, Donderdag

Het evenement vindt plaats van donderdag tot en met zondag. Donderdag is alleen opbouw dus wij besloten aan het einde van de dag te vliegen. Na een goed verlopen vlucht kwamen wij aan op het evenement om een uurtje of 10. Opbouw was toen nog in volle gang en ook wij hebben toen onze bouwwerken opgezet.

De locatie is een groot dorpsgebouw en voor de gelegenheid is er zelfs een grote tent naast gezet om alles ten toon te kunnen stellen.

Na het opbouwen konden wij naar ons huisje. De deelnemers zijn ondergebracht in huizen in de regio die normaliter voor gewone toeristen af te huren zijn. Wij zaten in een prachtig drie kamer huisje. Bij de huisjes wordt ook het ontbijt geserveerd door de verhuurder. Allemaal perfect geregeld!

Afbeelding
20170609_094102 by Lars Troost, on Flickr

Dag 2, Vrijdag

Op vrijdagochtend was er nog tijd tot 1 uur om op te bouwen. Dit was ook wel nodig want veel Portugese deelnemers kwamen toen pas aan op het evenement.

Van vrijdag tot en met zondag waren er diverse workshops en presentaties georganiseerd. Zo was er een workshop over gebruik van nieuwe onderdelen door twee leden van The New Elementary, een presentatie over Brickcurator waar je diverse bouwtechnieken kunt verzamelen en was er zelfs een Talk Show. In de Talk Show werden onder andere Huw Millington van Brickset, Kim Elkjear Thompson van het Lego Community Team en designer Mel Caddick geïnterviewd.

Afbeelding
20170610_183926 by Lars Troost, on Flickr

Dag 3, Zaterdag

Zaterdag werd het evenement druk bezocht door de lokale Portugezen, zij hadden immers weekend.

Zaterdagochtend was het tijd voor het Afols in Nature spel. Afols deden in gemixte groepen eeen aantal spellen met uiteindelijk een algehele winnaar. Zo moesten wij in tweetallen dansen met twee Duplostenen tussen de hoofden en speedbuilden na eerst 10 keer in de rondte te zijn gedraaid. Uiteraard zorgde dit voor een boel hilariteit, een Engelsman moest na het ronddraaien door 2 man naar de overkant geholpen worden…

Gedurende de dag waren er diverse activiteiten zoals een klein speedbuildtoernooi, ik werd 2e…

Afbeelding
20170609_161223 by Lars Troost, on Flickr

Voor de Afols stond de zaterdagavond vooral in het teken van de Afolavond. Deze vond plaats in een lokaal steakhouse alwaar wij hebben genoten van diverse Portugese vis en vlees gerechten.

Afbeelding
20170610_210142 by Lars Troost, on Flickr

Dag 4, Zondag

Ook zondag werd het evenement weer druk bezocht en volgepland met activiteiten.

Zondagochtend hebben we een kleine tour door de regio gedaan. Dit is een groot beschermd natuurgebied, dus zeker het bezoeken waard.

De zondagmiddag activiteiten bestonden uit twee grote speedbuild wedstrijden en een bezoek aan het clubgebouw van de organiserende Lug Communicad 0937.
De eerste speed build was er een van de Technic Porsche en de tweede was de Assembly Square. Hoewel ik zelf niet mee deed is het bekijken van zo’n wedstrijd best leuk. Drie teams moeten zo goed mogelijk samenwerken om de set het snelst te voltooien.

Afbeelding
20170611_152842 by Lars Troost, on Flickr

Het bezoek aan het clubgebouw was erg interessant. Ze hebben als club een enorme collectie stenen waar de leden mocs mee kunnen bouwen. Ook worden er veel workshops gegeven voor de lokale kinderen.

Afbeelding
20170611_174005 by Lars Troost, on Flickr

Helaas komt aan al het plezier een eind en stond de avond in het teken van de afbouw.

Dit evenement is, net als Skaerbaek, echt een aanrader. De organisatie is top en het hele weekend stond in teken van gezelligheid en Lego.

Zie HIER de rest van mijn fotos op Flickr!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

Winnaars bekend

Dames en heren, we hebben een uitslag! In totaal hebben 31 stemmers 305 punten verdeeld. Alle stemmen bij…
Total
0
Share