Een dagje LEGOLand – Een reisverslag

Een dagje LEGOLAND, wie wil dat nou niet? Klaas wilde al jaren eens een bezoekje brengen en besloot dit jaar de stoute schoenen aan te trekken en samen met zijn jonge neefje en nichtje naar Denemarken te rijden. LowLug’s moderator workfromtheheart toog mee als gids. Hieronder een verslag door Klaas:

Een kinderwens gaat in vervulling
Ineens was het er. Zo’n idee dat in je hoofd schiet en dan ook uitgevoerd moet worden. Het idee was om met een nichtje (8 jr.) en neefje (6 jr.) in het Paasweekend een bezoekje aan Legoland te brengen in Denemarken. Daarmee ging voor hun een wens in vervulling, maar zeker ook voor mezelf (42 jr.). Het bleek al snel dat met het vliegtuig gaan te duur zou worden. Met de auto is het ook goed te doen en in Legoland Holiday Village konden we goedkoop een nachtje verblijven.

De reis
Om nou alleen met twee kinderen naar Legoland heen en terug te rijden, leek me echter niet verantwoord. Gelukkig kon ik op de hulp van een goede vriend (28 jr.) , en LEGO fan, rekenen. Hij had het park reeds een keer of zes bezocht en kon dus ook mooi als gids fungeren.
Zondag na de lunch de auto ingeladen met voldoende proviand, luistersprookjes, stripboeken, beddengoed, twee kinderen en twee volwassen en de TomTom ingesteld op Ellehammers Alle 2, 7190 Billund, Denemarken. Legoland here we come. Maar eerst moesten we nog een afstand van 675 kilometer overbruggen.
Het was gelukkig redelijk rustig op de weg. Geen files in de Elbtunnel bij Hamburg en ook de Deense douaniers lieten ons met rust.

IMG_9142

Legoland Holiday Village
Met twee stops arriveerden we rond een uur of half tien in onze blokhut. De blokhut was niet groot, maar bood voldoende ruimte voor ons om te overnachten. De wifi op het park is gratis en je kunt gewoon zonder gedoe op het netwerk. Alles was schoon en we konden dan ook al rap van een welverdiende nachtrust genieten.
De volgende morgen aangeschoven bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Naast de standaard broodjes, kaas en vlees ook bacon, worstje, scrambled eggs, pancakes en last but not least een goede bak koffie. Opvallend was ook het vriendelijk personeel dat een praatje met je aanknoopt. Alles was tot in de puntjes verzorgd.
Na in de supermarkt wat ansichtkaarten te hebben gekocht, reden we Holiday Village uit, sloegen de hoek op en stonden op het parkeerterrein van Legoland Billund … vijf minuten voordat het park openging. Omdat we de kaartjes al online hadden gekocht, konden we rap door de poortjes.

IMG_9143

Het park
Ondanks dat het Tweede Paasdag was, was het niet ontzettend druk in het park. We hoefden eigenlijk bij geen enkele attractie echt te wachten. Alleen het bij de nieuw geopende Ninjago attractie stonden we even in de rij.
Het park is echt ideaal voor kinderen in de basisschool leeftijd, vooral wanneer ze langer zijn dan 120 centimeter. Ze kunnen dan elke attractie in en de attracties zijn niet te kinderachtig, maar zeker ook niet te eng. Verder is het natuurlijk eigenlijk gewoon een attractiepark met grotendeels bekende attracties die overgoten zijn met een LEGO sausje. Dat is 99% van de tijd wel heel erg goed gedaan en ook zodat het voor de kinderen allemaal zeer toegankelijk is.
Het personeel spreekt goed Engels, is hulpvaardig en hun interactie met de kinderen in geweldig.

IMG_9147

De attracties
Omdat het in maart nog niet echt warm is, was alleen één piraten attractie gesloten. Schijnt dat daar de kans op nat worden dermate groot is, dat meer zonneschijn vereist is. Verder hebben we kennis gemaakt met alle attracties. De achtbanen waren veruit favoriet, maar de robotarm was de echte topper. Zelf vond ik de Egyptische tempel wat tegenvallen en goedkoopjes overkomen. De nieuwe Ninjago attractie ziet er zeer leuk uit, de kinderen vonden het top, maar zelf vond ik het wat tegenvallen. Ben je vorig jaar al in Legoland geweest dan hoef je dit jaar niet terug om kennis te maken met Ninjago.

IMG_9225

Miniland
Uit mijn jeugd herinner ik me vooral de foto’s van Legoland uit de oude folders en de LEGO krant. Toen stond miniland nog centraal en was er niet veel meer dan dat te beleven. Dat miniland lag er wat vervallen bij. LEGO mag wat mij betreft miniland wel een opknapbeurt geven; oude steentjes vervangen, nieuwe gebouwen plaatsen, meer knoppen waar je op kunt drukken en die iets in beweging zetten.

IMG_9276

Shopping
Natuurlijk mag aan het einde van de dag een bezoekje aan de LEGO winkel niet ontbreken. Hey, misschien dat je zo’n doosje LEGO thuis net iets goedkoper kunt krijgen, maar een zakje volscheppen met LEGO, wat sleutelhangers kopen en natuurlijk een doosje van formaat aanschaffen, zijn toch de spreekwoordelijke puntjes op de i. Onze gids ging bij het scheppen van de blokjes toch iets nauwkeuriger te werk dan de kinderen. Zou hij die blokjes misschien ergens speciaal voor nodig hebben?

IMG_9372

Terug naar huis
Rond een uur of vier ’s middags verlieten we het park. We hebben een toffe dag beleefd, alle attracties ervaren, sommige zelfs meerdere keren en natuurlijk twee kinderen en twee volwassenen heel blij gemaakt.
Op de terugweg hoefden we dezelfde luistersprookjes gelukkig niet allemaal nog een keer te beluisteren, de kinderen sliepen halverwege als roosjes.
Wij hadden aan een dag nu meer dan voldoende. Zou ik het nog een keer doen, dan vertrok ik op zaterdag, zou op zondag een dag in het park doorbrengen en op maandag nog de ochtend en dan terug rijden. De kinderen kijken in ieder geval reikhalzend uit naar die volgende keer.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]modelshoweurope2014
Lees meer

Modelshow Europe 2014

Een modelshow waar traditiegetrouw veel LEGO truck- en grondverzetbouwers naar toe gaan. Getuige het topic was het een…
Lees meer

Rogue One poster

LEGO heeft vandaag een Rogue One poster gedeeld, die gebaseerd is op de foto van de cast die…
Total
0
Share