Bricks am Meer 2019

Afgelopen weekend waren we in Bad Zwischenahn bij Bricks am Meer. Sander Koenen schreef een verslag.

Op vrijdag had ik Raven opgepikt en reden we bovenlangs naar Bad Zwischenahn. We kwamen daar om kwart voor 6 aan en bijna iedereen was al aanwezig. Eti was de heksen layout aan het coordineren. Sparhawk, Raven, Stuifzand en Peet hadden een groot aandeel in de heksen layout. Het kasteel van Thomassio kreeg ook een plekje. Griffon, Symbolic, Koffiemoc (en zijn vrouw), SamtheChemist, Iain, Eti en ik hadden losse modules meegenomen en Eti wist wel raad met de modules om deze goed te verdelen over het geheel.  

Sparhawk had zijn bouwwerk van LW 2017 meegenomen. Koffiemoc had zijn scheepje meegenomen en het bouwwerk: Grote Golf bij Kanagawa. Stuifzand had haar schaakbord meegenomen gebaseerd op Lang Leve de Koningin. Griffon had zijn vrachtwagens en transformers meegenomen. Ik zorgde voor meer tafelvulling met twee Space bouwwerken en mijn Justice League bouwwerk. Mahjqa had een stukje geclaimd met zijn krab, schildpad en zijn felle autootjes. Als kers op de taart had Raven zijn microscale piratenschip meegenomen.

Om negen uur verlieten we de zaal en gingen we naar de supermarkt om het nodige te halen. In de avond hebben we gedronken, gelachen, Lego geruild, gelachen, gedronken en nog meer gedronken. Op een gegeven moment zijn we toch maar naar bed gegaan.
De volgende ochtend hadden we een stevig ontbijt en we waren om kwart voor tien al aanwezig in de hal. Na een kleine ochtend speech van de organisator gingen de deuren open en het was al snel druk in de zaal. Al vrij vroeg een rondje gelopen door de zaal en verschillende bouwwerken bestudeerd. Af en toe moesten we ook een ‘dienst’ draaien: helpen bij de kassa, de bouwhoek in de gaten houden of bij de deur zitten die openstond voor frisse lucht en zeggen dat de ingang ergens anders is.  

In de middag hebben we bij een bakker gegeten. Met een gevulde maag konden we er weer tegenaan. Het publiek was onder de indruk van de heksen layout en Mahjqa kon de kinderen een plezier doen door ze een afstandbediening te geven om de krab of de schildpad te besturen. Zusammengebaut was aanwezig en interviewde een aantal exposanten.

In avond gingen we uiteten bij de chinees en dat vulde goed. We zaten in kleine groepjes in het restaurant. Dit keer was er geen programma in de avond. Dat was ook niet mogelijk in het restaurant. De organisator gaf nog wel een kleine speech en vertelde dat er zaterdag ruim 2200 bezoekers zijn geweest. Er was wel een loterij, maar leden van de Bricks am Meer gingen de tafels langs op zoek naar de goede nummertjes. Ik won, net als Sparhawk, twee prijzen. Raven, Peet, Koffiemoc en SamtheChemist hadden ook een prijs in de wacht gesleept. 

Na het eten gingen we richting het appartementencomplex, nadat ik weer was teruggelopen naar het Chinese restaurant om de fototas op te halen. De late avond was gevuld muziekgenres en smaakverschillen. We hebben weer gelachen.  

De volgende ochtend was er weer een geweldig ontbijt. Sparhawk regelde het uitchecken en we waren eerder in de zaal dan zaterdag, maar blijkbaar te laat voor de groepsfoto. Zondag was het drukker dan zaterdag. Af en toe liepen we even naar de lounge of naar buiten om de drukte te ontzien. Halverwege de dag werden Eti en Thomassio geinterviewd door Zusammengebaut. Dat was leuk om te zien. Om 5 uur was er een afsluitspeech van de organisator met de meededeling dat er ruim 5100 bezoekers zijn geweest. Afbouwen ging vrij snel en om zes uur reden Raven en ik terug naar Nederland.

Eti, bedankt voor het contact en organisatie van de layout. Sparhawk, bedankt voor het regelen van de overnachtingen. Hopelijk volgend jaar weer!

Hier onder enkele foto’s als impressie:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Voor meer foto’s zie mijn Flickr album.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

10244 Fairground Mixer

In Sydney is zojuist de nieuwe Creator set 10244 Fairground Mixer onthuld. Uniek aan deze set is dat,…
Total
0
Share