brick2015

Brick 2015, verslag

Het afgelopen weekend zijn uw moderators, Large en Workfromtheheart, op bezoek geweest bij Brick 2015 in de ExCel te Londen. De Lowlug Jet stond klaar en daar gingen we!

Wij vlogen om 11:45 vanaf Schiphol en kwamen aan op London City Airport om 11:50 lokale tijd. Vanaf het vliegveld liepen wij binnen 20 minuten naar de ExCel alwaar wij de gehele middag hebben kunnen geniet van de prachtige bouwwerken.
Het evenement is vergelijkbaar met Legoworld, echter is er wel een stuk minder vermaak voor de kinderen. Er waren een stuk of drie Lego bouw bakken en een aantal plekken waar kinderen mee konden helpen aan grote bouwwerken of mee doen met een bouwwedstrijd. De op Legoworld zo geliefde springkussens schitterden door afwezigheid.

Naast een flinke hoeveelheid handelaren en de Toys R Us waren er ook diverse stands ingericht voor, onder andere, Bricks Magazine, Blocks Magazine, DK Books, 1st Lego League en Lego Dimensions.

Maar ons doel was toch voornamelijk het bezichtigen van de prachtige bouwwerken en het spreken van de bouwers.
Een van de bekendste bouwwerken van het moment is The Enchanted Forest door César Soares en Hugo Santos van Comunidade 0937 uit Portugal. Dit prachtige kasteel en naastgelegen dorpje zijn echt prachtig. Ik vond sommige huisjes wel erg tochtig, niet alle overgang en daken zijn even netjes afgewerkt. Maar dit doet niks af aan het geheel wat gewoon een magische uitstraling heeft.

Aanwezig was ook L@go met zijn Updating the Classics project. Zijn bouwwerken hebben wij op Legoworld al uitgebreid bekeken dus was er even gelegenheid om de Lego koetjes en Duplo kalfjes te bespreken. Wij hopen hem op toekomstige evenement weer te mogen ontmoeten.

De, mede mogelijk gemaakt door een Kickstarter, uit Amerika afgereisde Rocco Buttliere was aanwezig met zijn zeer indrukwekkende wolkenkrabbers en andere Amerikaanse architectuur. Deze bouwwerken zijn op een schaal gebouwd die veel detail toelaat zonder extreem groot te hoeven bouwen. Zijn voornaamste project is het bouwen van downtown Chicago maar ook had hij prachtige bouwwerken van het voormalige World Trade Center uit New York en de Britse Houses of Parlement.
Barman en Konajra waren aanwezig met EV3 geprogrammeerde hand en een kleine greep uit de inmiddels indrukwekkende vloot. Deze bouwwerken zijn uiteraard prachtig maar ons wel bekend. Hier was dus even gelegenheid voor een Hollands onderonsje.

Naast Barman stond Legopapa met een Space basis waarin gelukkig de monorails niet ontbraken en de goeie verhalen ook niet. Dit bouwwerk sprak de kinderen erg aan en Legopapa wist zich goed te vermaken met het gevarieerde Engelse publiek.

Een verrassing voor ons was een MOC van het Ultra Festival. Dit dance festival vindt een aantal keer per jaar plaats in diverse steden wereldwijd. Het bouwwerken bevatte ruim 3000 minifiguren variërend van een ravende Darth Vader tot trippende Ghostbusters. Ook was het geheel voorzien van licht en geluid wat het tot een echte publiekstrekker maakte.

Eerder dit jaar verschenen foto’s online van een prachtige Romeinse layout. Het bleek hier om Hadrians Wall te gaan, een project van Brick to the Past. Het bouwwerk is zeer historisch accuraat en geeft een goed beeld van de tijd waar de muur een scheidingslijn was tussen de Romeinse overheersers en de Keltische volken in het noorden.

Verspreid over Brick stonden diverse mozaïeken. Een Original Trilogy en New Order tweeluik van Han Solo en Chewbacca gaf een leuke vergelijking tussen het oude en nieuwe Star Wars. Het hoogtepunt qua mozaïeken vonden wij de Action Comics cover. Deze was van veraf niet te onderscheiden van het origineel.

Als klap op de vuurpijl was ook het Ghostbusters HQ te bewonderen op Brick. In het echt is deze ook zeer indrukwekkend. Zo is bijvoorbeeld het instructieboekje al bijna dubbel zo dik als de Ikea gids.

Uiteraard was er nog veel meer te bewonderen en is dit slechts een greep uit alles wat Brick te bieden heeft. Voor de AFOL die wat bekenden tegen komt is een dag wel te vullen maar een heel weekend als bezoeker is niet echt nodig.

Het lijkt ons prachtig om in de toekomst als exposant naar Brick te gaan, hoewel nog moet blijken of dit praktisch haalbaar is. Een weekend is eigenlijk veel praktischer dan een week, zoals Legoworld.

Mochten wij je nu ongelooflijk enthousiast gemaakt hebben voor volgend jaar boek dan snel want dat scheelt behoorlijk in de prijs voor de vlucht. Ook is het ideaal te combineren met een bezoek aan de stad zelf. Alle hotels in de omgeving van de Excel Arena en het vliegveld liggen in de buurt van de DLR. Dit metro netwerk sluit aan op de rest van Londen met eindstations dicht bij het centrum.

Bedankt voor uw aandacht en we hopen jullie weer te zien in Lelystad!
Large en Workfromtheheart

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Metropolis Madrid by Menno Keizer
Lees meer

Edificio Metropolis Madrid

Mnnmtq is lekker bezig geweest de afgelopen weken! Hij bouwde deze prachtige versie van het Metropolisgebouw in Madrid.
Lees meer

Moc van de maand augustus

Daar zijn we weer! De afgelopen maand is er redelijk veel gepost en begin juli tijdens de online meeting was er ook veel te zien. Uiteindelijk zijn Aangord en Sander tot een conclusie gekomen.
Total
0
Share