76015 – Doc Ock Truck Heist (2014)

76015-1

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 237
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Deze set trok wel mijn aandacht. De truck zag er aardig uit en een nieuwe versie van Doc Ock zit in deze set.

De personages

In deze set zitten drie minifiguren.

 • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
 • Doc Ock/Dr. Otto Gunther Octavius, door een explosie op het lab zijn de mechanische armen (die bedoeld waren om met gevaarlijke stoffen te werken) verbonden aan zijn lichaam. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
 • Guard, bestuurder van het geldtransport. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Er wordt eerst een stukje trottoir gemaakt. Vervolgens wordt de geldtransport gemaakt. Deze is 6 studs breed en 19 studs lang. Aan de voorkant wordt een deel met een SNOT techniek bevestigd. Verder bevat de set geen ingewikkelde technieken en de set is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het stuk trottoir is alleen maar bedoeld om Spider-Man af te schieten met een web. Qua bouw had het muurtje iet overtuigender kunnen zijn.

De geldtransport ziet er goed uit. Leuke combinatie aan kleuren zit in deze set. Er is genoeg ruimte voor een minifiguur achter het stuur en achterin de truck zitten 4 kluizen. In iedere kluis zit een kristal, edelsteen of een briefje van honderd. Achterop steekt een Tile uit. Als hierop wordt gedrukt, schieten de kluizen uit de wagen. Door deze speelfunctie heeft de geldtransport aan de achterkant geen deuren.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

De Panel 1 x 4 x 3 with Side Supports in groen zit naast deze set nog in twee andere sets (Grand Prix Truck uit 2013 en Jungle Rescue Base uit 2014). Dit onderdeel is niet meer uitgebracht sinds 2014. De Windscreen 2 x 6 x 2 Train (BL onderdeel 13760) in het groen komt ook nog in twee andere sets voor (Cargo Train uit 2018 en Vulture’s Truck Robbery uit 2020). In deze set zitten 5 stickers.

Conclusie

De set heeft leuke speelfuncties. De geldtransport ziet er goed uit en minifigurenselectie is logisch in deze set. Het stukje trottoir geeft extra speelmogelijkheden, maar had visueel beter uit mogen zien. Voor een Marvel Comics fan is deze set wel een aanrader.

6873 – Spider-Man’s Doc Ock Ambush (2012)

6873-1

Jaar van uitgave: 2012
Aantal onderdelen: 295
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €39,99

Het was al een tijd geleden dat er sets waren van Spider-Man. De sets van de oude films waren niet altijd super, maar toen kwam ineens aan het einde van 2012 deze set uit. Een kleine laboratoriumachtige setting sprak mij wel aan.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren.

 • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
 • Doc Ock/Dr. Otto Gunther Octavius, door een explosie op het lab zijn de mechanische armen (die bedoeld waren om met gevaarlijke stoffen te werken) verbonden aan zijn lichaam. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
 • Iron Fist/Danny Rand, eigenaar van Rand Enterprises en bezitter van de Iron Fist met als taak om de poorten van K’un-L’un te bewaken. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Als eerst wordt een voertuig gemaakt. Het voertuig is 8 studs lang en 4 breed (wielen niet meegerekend). Vervolgens wordt het laboratorium gemaakt. Dit gebeurt in 3 stukken. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en het is snel in elkaar gezet.

Het geheel

Het voertuig bevat een draaischijf waarop een console staat. Dit is de plek voor de minifiguur om achter plaats te nemen. De voertuig heeft aan de achterkant een kogelgewricht, waaraan de volledige bouw van Doc Ock’s armen aan geplaatst kunnen worden. Het is een beetje een vreemde voertuig. Misschien dat het in de serie heel duidelijk is.

Het lab ziet er goed uit. Het bevat een bed met daarbij verschillende schermen en computers. Er is een kap/scanner dat kan verplaatsen richting het bed. Aan de linkerkant is een glazen tank. De voorkant kan naar voren klappen om een minifiguur in te stoppen. De rechterkant bevat een luchtschacht met bovenop een propeller. De huls van de propeller kan draaien en dan kan er een minifguur er doorheen.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen.

De Cilinder Half 2 x 4 x 4 in medium blue is uniek voor deze set. De Windscreen 3 x 6 x 5 Bubble (BL onderdeel 3066) in Trans Black zit naast deze set ook in de Tie Collection van 2004 en Ocean Odyssey van 2005. In deze set zitten in totaal zeven stickers. Dat valt best mee voor de grootte van deze set.

Conclusie

Dit is best een leuke set. Een originele setting met leuke functies en minifiguren is een mooie toevoeging aan de Marvel Super Heroes lijn. Voor een Marvel Comics fan is dit zeker een aanrader.

76014 – Spider-Trike vs. Electro (2014)

76014-1

Jaar van uitgave: 2014
Aantal onderdelen: 70
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €14,99 

Ik heb vrij recent de Ultimate Spider-Man sets gemaakt. Het was wel weer leuk om deze na 7 jaar weer te bouwen. Deze set is eigenlijk best hilarisch, als je bedenkt hoe slecht dit is.

De personages

In deze set zitten twee minifiguren.

 • Spider-Man/Peter Parker, gebeten door een radioactieve spin en heeft hierdoor gaven gekregen.
 • Electro/Maxwell Dillon, heeft de gave om veel elektriciteit op te wekken tot ongeveer een miljoen volt. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Het begint met een kleine standaard voor Electro met bliksemschichten aan de onderkant. Daarna wordt de Trike gemaakt. De basis van de Trike is 2 x 6 studs. Hier wordt op uitgebouwd. De Trike is 13 studs lang en 10 studs breed. Er zitten geen ingewikkelde technieken in deze set en het is vrij snel in elkaar gezet.

Het geheel

De standaard van Electro is wel grappig gemaakt. Het een oppervlak van 2 x 2 met twee Jumpers om een minifiguur onder te zetten. Aan de onderkant zit een Technic pin om een Connector met vier Clips aan te klikken. Aan de clips zitten bliksemschichten. Dit kan rond draaien en heeft een leuk visueel effect.

De Trike is de grootste teleurstelling van deze set. Het voertuig is eigenlijk te groot en heeft niet echt het uiterlijk van een echte Trike. Daarnaast is het overbodig voor Spider-Man om een voertuig te hebben. De Trike heeft twee Flick Missiles en het bovendeel kan naar voren klappen. Ik denk dat als de Trike ergens tegenop rijdt, dat dan Spider-Man wordt afgeschoten.

Deze set bevat geen bijzondere onderdelen. Het bevat een sticker en deze komt een Curved Slope.

Dit is de enige set met Electro en een scene was beter geweest voor deze minifiguur. Een stuk van een elektriciteitscentrale of een stuk straat dat aansluit op Doc Ock Truck Heist (76015) was veel beter geweest.

Conclusie

Dit is gewoon de slechtste Super Heroes set ooit. Voor de minifiguren is het misschien nog leuk om aan te schaffen.

76116 – Batman Batsub and the Underwater Clash (2019)

76116-1

Jaar van uitgave: 2019
Aantal onderdelen: 174
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

In 2018 was een set uitgekomen voor de film Aquaman. Deze set was al snel niet meer in de winkel te vinden en het was vreemd dat er vrij snel weer een set uitkwam met Aquaman. Deze set bevat Ocean Master en die wilde ik graag hebben.

De personages

Er zitten 3 minifiguren in deze set en ze zijn allemaal uniek voor deze set.

 • Batman/Bruce Wayne, miljardair en eigenaar van Wayne Enterprises.
 • Aquaman/Arthur Curry, half mens, half Atlanteaan behoort tot de koninklijke familie van Atlantis.
 • Ocean Master/Orm Marius, halfbroer van Arthur Curry en zijn rivaal. Hij behoort tot de koninklijke familie van Atlantis.

De bouw

Het begint bij een 4 x 10 Plate, waarop de middelste stuk van de Batsub wordt gebouwd. De motoren worden daarna gebouw en er aan vastgezet. Als laatste wordt de cockpit gemaakt en deze wordt met een pin aan het frame gekoppeld. De Batsub is 12 studs lang en 30 studs breed. De uiteinden bij de motoren is een deel SNOT gebouwd en bij de cockpit zitten een paar delen ook vast met SNOT technieken. De bouw van de set gaat vrij snel.

Het geheel

De set bevat maar 1 bouwwerk en dat is de Batsub. Dit is de tweede Batsub, die is gemaakt. Deze heeft meer de vorm van een vleermuis. De vormen worden voornamelijk gepakt door wedge plates en de Tail onderdelen. De cockpit bevat genoeg ruimte voor Batman en deze draait mee als je de Batsub zijwaarts kantelt. Er zitten aan beide kanten een studshooter, maar die vallen niet zo op. Qua vorm en formaat is de Batsub geslaagd.

In deze set zitten geen bijzondere onderdelen. Er is wel iets noemenswaardig. De Pearl Dark Gray drietand zit in 5 sets, waarvan 4 sets te maken hebben met Aquaman en 1 set niet en dat is Welcome to Apocalypseburg! (70480). Er zitten 7 stickers in de set, deze gaan allemaal op 1 x 2 Curved Slopes en Pentagonal Tiles.

Conclusie

Dit is een leuke set. Mooie toevoeging aan de andere DC Super Heroes sets. De minifiguren zijn fantastisch in deze set. Voor een DC Comics fan is dit wel een aanrader.

76117 – Batman Mech vs. Poison Ivy Mech

76117-1

Jaar van uitgave: 2019
Aantal onderdelen: 375
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €39,99

De personages

Er zitten 4 minfiguren in deze set en ze zijn allemaal uniek voor deze set.

 • Batman/Bruce Wayne, miljardair en eigenaar van Wayne Enterprises
 • Flash/Barry Allen, Metahuman met de gave om zeer snel te bewegen. Deze versie is gebaseerd op de Rebirth Comics.
 • Poison Ivy/Pamela Isley, botanist met immuniteit tegen de meeste giffen en heeft de eigenschap om planten aan te passen op moleculair niveau.
 • Firefly/Garfield Lynns, een expert in explosieven en pyrotechnieken heeft vaak een jetpack en een beschermend pak.

De bouw

Het begint met de bouw van de Jetpack van Firefly. Vervolgens wordt de Poison Ivy Mech in elkaar gezet. Het is eigenlijk een plant op een voetstuk van 6 x 6. Delen van de plant zijn bevestigd met Mixel Joints. Als laatste wordt de Mech gebouwd van Batman. In de benen en torso zitten SNOT technieken

Het geheel

De Mech, of beter gezegd plant, van Poison Ivy ziet er goed uit. De begroeiing op het voetstuk is goed gelukt. De plant kan over geduwd worden. Dit gaat vrij makkelijk. De plant bevat een paar studshooters. Deze zijn best goed weggewerkt.

De Mech van Batman ziet er beter uit dan de voorganger van 2015. De Mech heeft prima articulatie. Op de rug is een netshooter verstopt. Deze kan omhoog geklapt worden. De rechterarm bevat een zaagblad en op de linker arm zit een paar studshooters. Er is genoeg ruimte voor Batman op in de cockpit plaats te nemen, maar het hoofd van de Mech sluit niet goed aan bij de borstdelen. Het had misschien meer gewrichten mogen hebben om de armen en benen meer articulatie te geven.

De Jetpack van Firefly is goed gelukt. Het is niet heel groot en de vlammenwerper is zeer geslaagd. De ‘nieuwe’ vlamelementen doen het goed in de Jetpack.

Deze set bevat geen bijzondere onderdelen. Het bevat een stickervel met 5 stickers. Deze gaan allemaal op de Mech van Batman.

Conclusie

Dit is best een leuke set. De Mech van Batman heeft iets te grote kieren rond het hoofd. Ergens raar dat de plant met Poison Ivy een Mech wordt genoemd. De set heeft leuke speelfuncties en de minifiguren zijn fantastisch in deze set.

76096 – Superman & Krypto Team-Up (2018)

76096-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 199
Aantal minifiguren: 2
Oorspronkelijke adviesprijs: €24,99

Dit vond ik wel een bijzondere set. Ik had niet verwacht dat Lobo of Krypto in een set zouden gaan zitten.

De personages

Er zitten twee minifiguren in deze set en een dier.

 • Superman/Clark Kent, laatste zoon van Krypton en journalist bij de Daily Planet.
 • Krypto the Superdog, heeft vergelijkbare krachten als Superman en intellect van een mens. Krypto is uniek voor deze set.
 • Lobo, een alien van Czarnia is een premiejager. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

De Kryptonite cel wordt als eerste gemaakt. Dit wordt gebouwd op een 4 x 4 plate met twee consoles aan de zijkanten, die bevestigd zijn op een A-shaped Plate. De cel zelf zijn losse delen. Vervolgens wordt de Speeder gebouwd van Lobo. De Speeder wordt gebouwd op een 2 x 6 Plate en het begint bij de “hoofdmotor”. De zijmotoren worden vervolgens gemaakt. Als laatste wordt het voorstuk gemaakt. Hier en daar zitten SNOT technieken in het bouwwerk.

Het geheel

De Kryptonite cel is best leuk in elkaar gezet. Het is te combineren met de 76097 Luthor Mech Takedown. De kleuren passen goed bij de Mech. Jammer dat de windscreens niet beter afsluiten en niet een minifiguur in kan staan. Het is Kryptonite en dat werkt toch wel tegen Superman. De cel is te openen met een blok. De delen springen dan los.

De Speeder van Lobo is fantastisch. De vormen van de Speeder zijn geweldig. Het heeft beetje een Metal uiterlijk. Onder het zitvlak kan de blok (om de cel mee te openen) opgeborgen worden. De combinatie van de Mudgard en de Flag onderdelen om een opening te maken is een mooie techniek. Toch is de Speeder wel best groot voor een minifiguur, maar het ziet er geweldig uit.

In deze set zitten een paar bijzondere onderdelen. De Trans Bright-Green windscreen zit naast deze set nog in twee sets van Nexo Knights, Twinfector (72002) en Berserker Bomber (72003). De 1 x 1 Round Brick in Pearl Gold met print is uniek voor deze serie Justice League sets.

Er zitten 4 stickers in deze set en dat is best acceptabel.

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. De Speeder zit leuk in elkaar. De minifiguren zijn super. Voor een DC Comics fan is dit zeker een aanrader.

76098 – Speed Force Freeze Pursuit (2018)

76098-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 271
Aantal minifiguren: 4
Oorspronkelijke adviesprijs: €34,99

Dit vond ik persoonlijk de minst mooie set van de reeks. Ik was wel erg gecharmeerd van de minifiguren in deze set.

De personages

In deze set zitten 4 minifiguren.

 • Flash/Barry Allen, metahuman met de gave om te kunnen bewegen en vibreren.
 • Reverse Flash/Eobard Thawne, afkomstig van de toekomst naar het verleden gereisd om de Flash uit te schakelen. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
 • Killer Frost/Caitlin Snow, metahuman met de gave om warmte van anderen af te voeren. Deze minifiguur is uniek voor deze set.
 • Cyborg/Victor Stone, na een ongeluk robotica implantaten gekregen van zijn vader. Deze minifiguur is uniek voor deze set.

De bouw

Als eerst wordt de sneeuwschuiver van Killer Frost in elkaar gezet. Deze bevat geen ingewikkelde bouwtechnieken en zit snel in elkaar. De helikopter van Cyborg wordt als laatste in elkaar gezet. Er worden wel SNOT Bricks gebruikt, maar het is alleen voor een beetje decoratie aan de helikopter.

Het geheel

De helikopter van Cyborg ziet er goed uit. Het heeft een strak ontwerp en kleuren matchen met de minifiguur. Er is genoeg ruimte in de cockpit voor een minifiguur. Aan de linkerkant is een netschieter en aan de rechterkant zitten twee studshooters. Het is wel vreemd dat er een voertuig wordt gemaakt voor iemand, die elk voertuig kan besturen (als het maar elektronica bevat). Het voertuig is onnodig, maar ziet er zeer goed uit.

De sneeuwschuiver van Killer Frost is eigenlijk gewoon lijp. Dit voertuig is totaal overbodig en ziet er ook niet heel super uit. De kleuren matchen goed met de minifiguur, maar zijn rommelig toegepast. Het voertuig heeft een ijskanon met studshooters en heeft een beweegbare schuiver.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De “X-Wing” Canopy in Trans Black zit naast deze set ook in de Tracker I (75185) en Rock Roader (70589). De Wave Rounded Energy (Power Blast) with Bar Handle in Trans Yellow zit naast deze set ook in The Flash Foil Pack (211904) en The Sanctum Sanctorum Showdown (76108). De 1 x 1 Round Brick met print in Pearl Gold is uniek voor deze reeks Justice League sets.

Conclusie

De set is best leuk eigenlijk, maar de voertuigen zijn onnodig. De helicopter van Cyborg zit heel goed in elkaar en heeft leuke functies. De minifiguren van deze set zijn hartstikke tof. Voor de minifiguren is deze set wel een aanrader.

76067 – Lex Luthor Mech Takedown (2018)

76097-1

Jaar van uitgave: 2018
Aantal onderdelen: 406
Aantal minifiguren: 5
Oorspronkelijke adviesprijs: €39,99

In 2012 was er al een mech met Lex Luthor, maar dat stopte mij niet om deze aan te schaffen. Het zag er visueel fantastisch uit en ook bijzondere minifiguren in deze set. De Justice League wordt alleen maar groter.

De personages

Er zitten 5 minifiguren in deze set. Alle minifiguren zijn uniek voor deze set.

 • Batman/Bruce Wayne, misdaadbestrijder van Gotham, miljardair en eigenaar van Wayne Enterprises.
 • Wonder Woman/Diana Prince, Princes van de Amazones en drager van de titel Wonder Woman.
 • Firestorm/Ronnie Raymond & Martin Stein, door een ongeluk kunnen zij fuseren en worden zij de ‘Nuclear Man’.
 • Cheetah/Barbara Ann Minerva, kan veranderen in een wezen (Cheetah) dat een bewaker is van een oude stam.
 • Lex Luthor, miljardair en eigenaar van LexCorp.

De bouw

De bouw begint bij de jetpack van Batman. Daarna wordt de capsule/cockpit van de Mech in elkaar gezet. Vervolgens wordt de romp van de Mech en de benen in elkaar gezet. Als laatste worden de armen in elkaar gezet. In de romp en armen zitten hier en daar een paar SNOT technieken. Verder bevat het geen ingewikkelde bouwtechnieken en is de set snel in elkaar gezet.

Het geheel

De Jetpack van Batman is wat groot en ongelofelijk grote motoren. Visueel ziet het er goed uit, maar het is wel erg groot.

De Mech van Lex Luthor is fantastich. De kleuren zijn goed gekozen en goed toegepast. De vormen zijn goed gelukt en de benen zien er goed uit dankzij de A-shaped plates. De capsule/cockpit heeft genoeg ruimte voor een minifiguur en de vorm daarvan is super. De combinatie van verschillende windscreens is erg geslaagd. Het is een imposante Mech. Het wapen had een grotere steel mogen hebben, maar verder zijn geen gebreken te vinden. het bevat aan de bovenkant een grote ronddraaiende studshooter. Normaal gesproken is het geen mooie toevoeging. In deze set komt het goed tot zijn recht. De set is te combineren met 76096. De Mech kan de cel op zijn rug dragen.

In deze set zitten een aantal bijzondere onderdelen.

De Windscreen 6 x 4 x 1 Hexagonal with Bar Handle (BL onderdeel 27262) in Dark Purple zijn uniek voor deze set. De 1 x 1 round Brick met print is uniek voor de Justice League sets van 2018. In deze set zit tweemaal Tail Shuttle (BL onderdeel 6239) in Trans-Bright Green en komt nog in 3 andere sets voor, waarvan 2 sets ook van DC Super Heroes zijn.

In deze set zit een stickervel met 15 stickers allemaal voor extra decoratie in de Mech. Er hadden iets minder stickers in gemogen, maar gelukkig zijn het geen kleine stickers.

Conclusie

Dit is echt een fantastische set. De mech ziet er zeer goed uit. Articulatie is ook goed. De minifiguren zijn ontzettend divers en fantastisch. Voor een DC Comics liefhebber is dit echt een aanrader.

MOC van de Maand – juli 2021

MvdM-2021-07-Jolly-Roger-M-Swandutchman.jpg

Wat later dan anders, de Moc van de Maand juli. Dat ligt puur aan het gebrek aan planning en het overschot aan ander werk bij uw team, niet aan de moeilijke keuze die we hadden. Want eigenlijk waren we er weken geleden al zo’n beetje uit. Natuurlijk heeft Swandutchman al veel exposure, maar om zijn Jolly Roger konden we toch echt niet heen.

Hoeveel onderdelen zitten er in de Jolly Roger en wat was de bouwtijd?
Het schip bestaat uit ongeveer 5300 onderdelen. Daar komt het water nog bij, maar ik heb geen flauw idee hoeveel onderdelen daarin zitten. Alles bij elkaar duurde het een half jaar. De eerste 3 maanden heb ik het ontwerp gemaakt op de computer. Daarna kwam het lange wachten op de onderdelen (Bricks&Pieces had toen een leveringstijd van bijna 2 maanden). Het bouwen zelf duurde slechts een weekje.

Ben je blij dat ie af is, of vind je het jammer dat ie af is?
Toen alle onderdelen eenmaal binnen waren was ik vooral blij dat ik het schip eindelijk in het echt kon gaan bouwen. Het is altijd even spannend of het digitale ontwerp in het echt ook werkt, maar het is goed gekomen. Tijdens het ontwerpen waren er wel een paar frustrerende momenten en heb ik meerdere malen overwogen het concept de prullenbak in te gooien. Maar ik ben wel blij dat ik toch heb doorgezet.

 

CD-cover van de band Baked Goods met VOC-fregat van Swandutchman

 

Het is niet je eerste schip. In 2014 maakte je het VOC-fregat ‘De Ruyter’ dat het schopte tot CD-hoes van de New Yorkse band Baked Goods. Hoe ben je ditmaal op het idee gekomen?
Dat fictieve zeilschip was een van mijn eerste grote MOCs, maar dan met touwen, vlaggen en zeilen van niet-LEGO. Ik vond een schip bouwen toen best wel moeilijk en ik vroeg me af hoe ik het nu, jaren later, zou aanpakken. Een ding was duidelijk: dit keer zou alles van LEGO worden (al was het maar omdat ik geen zin heb om zeilen te maken van lappen stof). Ik heb een aantal schepen overwogen en ik heb uiteindelijk de Jolly Roger gekozen omdat het een kleurrijk schip is dat ook op minifig-schaal niet te groot wordt.

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste balans treft met het vertalen van de reference en hoe het er van LEGO uitziet?
Als ik een echt voorwerp probeer na te maken in LEGO, dan is het het makkelijkste om alles te meten. Deze keer kon dat niet, omdat ik geen blauwdrukken en goede afbeeldingen kon vinden, dus was het meer inschatten en op gevoel bouwen. Ik gebruik dan veel afbeeldingen van internet en dit keer ook Google Earth voor de verhoudingen lengte-breedte. Daarbij houd ik natuurlijk ook rekening met de onderdelen die ik gebruik. Ik probeer zeldzame onderdelen te vermijden, tenzij ze net nieuw zijn en via Bricks&Pieces voor een redelijke prijs te koop zijn.

 

De Jolly Roger in Disneyland, bron: https://disney.fandom.com/wiki/Captain_Hook’s_Galley

 

Overleg je met andere bouwers als je vastloopt?
Nauwelijks eigenlijk. Ik vraag alleen om advies over dingen waar ik nauwelijks iets van weet, zoals het ophangen van lego art of technische functies.

Over welk stukje van het schip ben je het meest tevreden hoe het is gelukt?
Eigenlijk het totaalplaatje, maar de achterkant is beter gelukt dan ik van tevoren had kunnen bedenken.

Zonder dit onderdeel, was het onmogelijk het schip zo te maken als hij is geworden:
Dat zijn eigenlijk 2 onderdelen! Onderdeel 26047 (round 1×1 plate with bar handle): zonder dit onderdeel zou ik de touwladders nooit in de juiste hoek kunnen krijgen. Onderdeel 66909 (weapon hilt smooth): zonder dit onderdeel had ik überhaupt niet de touwladders kunnen maken. Ze geven een verrassend sterke connectie.

Dit onderdeel had ik echt nodig gehad bij dit schip (kleur/vorm), maar dit heb ik zo opgelost:
Daar was deze keer geen sprake van. Er was genoeg keuze in rood, zwart en wit.

Dit deel van het schip kostte het meeste tijd om goed te krijgen:
Dat was de achterkant van het schip! Hier komen verschillende hoeken bij elkaar en dat was best lastig om deze nagenoeg naadloos weg te werken.

 

Spiegel / achterkant van de Jolly Roger door Swandutchman

 

Waar ben je op dit moment mee bezig?
Ik werk sinds mei bijna dagelijks aan een 1:1 replica van een wereldberoemd object. Wat het is vertel ik niet, maar het is wel een ontzettend tof project en bouwtechnisch gezien mogelijk nog uitdagender dan Toetanchamon. Het ontwerp is al een heel eind, maar ik denk dat het nog maanden gaat duren voordat het af is. Tussendoor ben ik wat aan het experimenteren geweest met het programmatje ‘lego art remix’. Ik wil weleens de lego art sets bouwmethode uitproberen, maar dan met een andere afbeelding. Binnenkort komen de laatste onderdelen en dan kan ik gaan bouwen. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat worden. Als het mooi wordt dan kan ik de saaie poster van de muur halen en een mooi stukje lego art ervoor in de plaats hangen.

Nieuwe lego dieren juni 2021

IMG-20210701-WA0034.jpeg

Nieuwe lego dieren vinden we vaak fantastisch! De sets waar ze inzitten of de aantallen dieren ten opzichte van de wielen en helikopter bladen soms wat minder. Gelukkig kunnen we Lego dieren vaak los lopen bij de Brick and Pieces klantenservice van Lego zelf. Online of via de telefoon. Hieronder volgt een lijstje met onderdelen nummers van de meeste nieuwe dieren en de prijzen (bij schrijven/ typen van dit stukje tekst).

De grote nieuwe olifant bestaat uit 6 onderdelen waarvan er 2, het hoofd en het lijf, alleen via de telefoon te bestellen zijn met de juiste nummers. De slagtanden en zwarte technic pin laat ik gemakshalve achterwege, ik ga er vanuit dat elke fanatieke lowlugger die al heeft. Bla bla bla bla. Dus daar komen ze…!!!!

 • Olifanten lijf, 6364825, 6,51
 • Olifanten kop, 6364809, 5,45
 • Olifanten slurf, 6346331, 1,43
 • Baby olifant, 6341543, 7,89
 • Schaap, 6342625, 1,91
 • Leeuw (tan), 6340155, 7,72
 • Welp (tan), 6343841, 1,56
 • Leeuwin (tan, niet nieuw), 6289238, 5,69
 • Leeuw (albino), 6353540, 7,09
 • Welp (albino), 6341536, 1,82
 • Arend, 6359047, 3,92
 • Python, 6349903, 1,62

Dus succes met bestellen en veel bouw en speel plezier!