MOCje van de maand – mei 2021

D1A0F7D0-A5DE-44DC-AB08-3B05F714DB32

Ook deze maand weer erg veel aanbod van zeer goede tot briljante MOCS op ons forum. Het team was deze maand echter bijzonder rap klaar met het maken van een keuze.

Het zal niemand verbazen dat Aliencat deze maand de winnaar is met The Ancient Gate of Qarava, wat een briljant gave MOC. Pas als je inzoomt zie je hoe immens groot deze MOC is. Binnen onze LowLugcommunity was deze MOC als WIP regelmatig onderwerp van gesprek, de hashtag tanruïne draaide overuren. Ook tijdens Lowlug TV kwam het regelmatig ter sprake.

Nu we het resultaat hebben kunnen zien is een staande ovatie voor bouwer Aliencat op zijn plaats. Natuurlijk namen we contact op met hem om wat vragen te kunnen stellen. Voordat we naar de vragen gaan, is hier een link naar zijn MOC-topic waarin ook een link naar Flickr staat met heel veel foto’s, echt het bekijken waard!

Als eerste natuurlijk de vraag hoeveel onderdelen er zitten in de #tanruïne? (of The Ancient Gate of Qarava). Dat blijken er rond de 40.000 zijn! Ter vergelijking: ongeveer net zoveel als in alle tot nu toe uitgebrachte modulars samen!

Aliencat heeft er ongeveer een jaar over gedaan om van die 40.000 onderdelen tot dit resultaat te komen.

P“Het heeft een tijdje geduurd voordat het af was, wat zorgde voor de vertragingen?” “En hoe lukte het je toch weer het later verder op te pakken?”

Het antwoord van Aliencat schept duidelijkheid: “Ik kan niet echt zeggen dat ik vastliep, meer dat ik nog andere dingen tussendoor aan het bouwen was. Je kent het wel, elke AFOL is altijd wel met 5 onafgemaakte dingen tegelijk bezig, totdat er één af is. Toen er op een gegeven moment de hoogte in gebouwd moest worden, werd het wat eentoniger, maar niet zodanig dat ik er tegenop zag om verder te bouwen of zo.”

“Ben je blij dat ie af is, of vind je het jammer dat ie af is?”

“Ontzettend blij, het geeft mij weer tijd om me op 5 andere projecten te storten zonder dat dit ding nog ergens half-afgemaakt in een hoek staat.”

“(voor de goede vorm) Hoe ben je op het idee gekomen?”

“Ik had het idee al erg lang, sinds het vinden van de concept art van Gabriele Pala, een jaar of 6 geleden. Het moest dan sowieso in microschaal gebouwd worden omdat het anders echt niet kan, maar zelfs in microschaal zou het een vrij groot project worden, dus ik ben er nooit aan begonnen, tot vorig jaar.Op de foto’s zie je niet echt hoe groot het ding eigenlijk is, ik neem ‘m sowieso wel mee naar de eerstvolgende meeting, wanneer dat ook zal zijn.”

“Hoe zorg je ervoor dat je de juiste balans treft met het vertalen van de reference en hoe het er van LEGO uitziet?”

“Daar ben ik niet specifiek mee bezig geweest tijdens het bouwen, ik heb de details in het bouwwerk gewoon tijdens het bouwen geïmproviseerd, de vorm en sfeer van de originele concept art volgend, maar dan vooral in mijn eigen bouwstijl.”

“Overleg je met andere bouwers als je vastloopt?”

“Ja, constant, ik moet zeggen dat dat wel motiveert om door te bouwen of om tot bepaalde oplossingen te komen.”

“We kennen je natuurlijk ook van the Monday Deathmatch tournament. (waar haal je de tijd vandaan? ik ben jaloers, haha) Heb je advies voor iemand die wil beginnen met dit te lezen, waar hij/zij moet beginnen?”

“Bij pagina 1, klinkt misschien droog, maar het is een doorlopend verhaal dus je zult echt bij het begin moeten beginnen, maar het is niet zo super veel leesvoer als het lijkt hoor, je leest er zo doorheen.”

“Waar ben je op dit moment mee bezig?”

“Met een enorme mijntreinachtbaan op minifig schaal, maar dat wordt wel een meerjarenproject. Daarnaast natuurlijk nog met the Monday Deathmatch Tournament, ik wil ook graag meedoen aan de Bio Cup wedstrijd, en ik heb nog het een en ander aan net gestarte MOCS liggen waar ik nog iets mee moet…”

“Het zal je niet ontschoten zijn dat je MOC het (terecht) goed doet op het internet, waardoor denk je dat dit komt?”

“Ik hoop gewoon simpelweg omdat mensen het vet vinden.”

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share