MOC van de maanden september/oktober 2021

IMG_1845-passend.jpg

Ja, jullie lezen het goed. De MOC van de maand staat deze week voor 2 maanden… Daar mogen jullie van alles van vinden. Het MvdM team heeft het hele forum afgestruind, de ogen goed de kost gegeven op onze meeting in Meijel eind augustus en ging vervolgens als team in het geheel in september naar het FanWeekend in Skaerbaek. We waren er begin september al uit wat de MvdM ging worden: Soropolis van Eti. Drukte bij de MvdM-teamleden (studie, verbouwing, werk etc.) heeft ons doen besluiten deze maand het zo op te lossen.

We hadden zo mooi de tijd om Eti aan de tand te voelen, foto’s te maken en Eti kon een MOC topic maken op het LowLug Forum.

We kennen je nu al een langere periode. Veel van je Mocs zijn interactief met publiek. Hoe kwam je op het idee van deze huizenmoc? Ik weet absoluut niet meer hoe ik op dit idee gekomen ben, maar het ligt mij omdat iedere module zo klein is, ik moet het weergegeven in 6x6x5 of evt. het dubbele daarvan. Dat kan een uitdaging zijn, maar het past bij mijn neiging om klein te bouwen, terwijl het resultaat toch mooi groot is.

Ik merkte al gauw op beurzen dat alleen iets neerzetten en erover praten voor mij niet ideaal is. Ik vind het contact met publiek erg leuk, maar als ze er ook iets mee kunnen doen, dan vind ik dat contact makkelijker en merk ik ook dat dat tot meer enthousiasme leidt. Lego blijft eigenlijk toch vooral iets om creatief mee bezig te zijn, en zo’n interactief ding is een soort middenweg tussen het showen van een mooi bouwwerk en het maken van iets waar het publiek ook echt iets mee kan.

Wat zou je er nog aan toe willen voegen? Soropolis bestaat uit 150 stapelbare huisjes en straks zes straatplaten waar ze op kunnen. Nu ik eenmaal bezig ben blijf ik er huisjes bij verzinnen maar ik moet een keer stoppen.

Dit was te zien zijn in Skaerbaek, en is nog te zien tijdens Bricking Bavaria in Friedrichshafen in november en volgend jaar op Legoworld Utrecht. En misschien nog wel meer. Ik heb onduidelijke plannen om er ook een spoorlijntje bij te maken met heel veel vrij combineerbare treinwagonnetjes.

Volgende mocs… Toekomstmuziek. Een opengewerkt paleis dat ook doolhof is, of iets escaperoomachtigs, dat zit nog wel in mijn achterhoofd.

Sinds pakweg 2007 moc ik. Ik vond in mijn achterhoofd Lego nog altijd leuk, had ooit nog een keer oude Lego besteld op een advertentie (Viavia toen nog) en eens een dagje mee gespeeld… Maar in 2006 kwam ik erachter dat ze nu ook sets voor volwassenen hadden, Hobby train was de eerste. Toen ontdekte ik ook lego communities op internet, die allemaal prachtige mocs lieten zien waarvan ik dacht: dat kan ik nooit. Maar net als toen ik klein was vond ik zelf moccen al gauw veel leuker dan setjes bouwen.

Favo kleur tegenwoordig toch wel licht licht paars. Lavender meen ik, de lichtste lavenderkleur. Als je iets daarmee bouwt springt het er meteen uit, de boel fleurt ervan op. Favoriete onderdeel moeten toch de klassieke raampjes zijn, die gebruik ik heel vaak. Je komt ze ook in Soropolis overal tegen (maar uiteraard niet alleen maar die raampjes).

Klik hier om naar de LowLugpagina van Soropolis te gaan

 

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share