MOC van de Maand – mei 2021

MvdM-2021-05-Space-Police-Interceptor.jpg

Het was een megadrukke mocmaand met veel inzendingen (106!!) voor de Mega Medieval Moc Mania. Wij wilden als MvdM team de juryleden van de MMMM niet voor de voeten lopen en hebben buiten het middeleeuwse toernooiveld gekeken. Er waren gelukkig Lowluggers die niet meededen aan de MMMM. Of die naast de Mega Medieval Mocs ook nog tijd en inspiratie hadden (om van blokjes nog maar te zwijgen) voor extra mocs. Een van die laatste categorie is ID5. Zijn Space Police Interceptor viel ons op. Wij dachten direct aan set 6886, Galactic Peace Keeper uit 1989. Het kleurenschema van deze moc wijkt af van het origineel (donkerblauw i.p.v. gewoon blauw), maar toch is het thema direct herkenbaar. Daarom is dit schip verkozen tot Moc van de Maand.

NCSP – Interceptor door ID5

 

Wat trekt je zo aan in Classic Space?

Ik vind classic space leuk om te verzamelen, maar ook om bouwwerken te maken met blokjes uit die tijd (of nieuwe varianten met het oude logo). Classic space als thema vind ik leuk omdat het zeer gevarieerd is ondanks dat eigenlijk overal dezelfde blokjes gebruikt worden, maar dat is de kracht van oude LEGO zonder honderden verschillende blokjes zoals tegenwoordig.
Bijna mijn gehele verzameling is 2de hands aangezien het bijna allemaal voor mijn tijd in de winkel lag. Desalniettemin heeft het toch een zekere aantrekkingskracht. Ik weet nog welke 4 setjes ik van mijn ouders kreeg, (die ze op een rommelmarkt gekocht hadden): 6847, 6820, 6845 en 6810. En van daaruit is het zo’n beetje begonnen. Wat ik voornamelijk leuk vind is zelf dingen bouwen. Het is vooral leuk om oude blokjes in nieuwe/eigen ontwerpen te gebruiken. Dit geldt voor classic space maar ook voor andere thema’s. In dit geval de blokjes gebruiken met een geüpdatet kleuren palet bijvoorbeeld, zoals space police blauw vervangen door donker blauw en donker rood toe te voegen.

Wat is de achterliggende gedachte voor deze interceptor?

Het begon met hoe kan ik het bedrukte ‘police’ blokje (wat normaal voor de gevangenis pod gebruikt wordt) gebruiken, in combinatie met die nieuwe nexo knights blokjes. Vanaf dat punt heb ik de cockpit gemaakt en toen de rest van het schip.
Oorspronkelijk hebben alle space police voertuigen een gevangenis pod aan boord. Die heb ik hier niet aan toegevoegd omdat het idee was om er een snel achtervolgingsruimteschip van te maken. Misschien krijgt mijn andere ruimteschip wel een gevangenis pod, maar daar ben ik nog mee bezig.

Set 6886 Galactic Peace Keeper, ©1989 LEGO Group, via Brickset.com

 

Was deze interceptor gelijk goed of heb je nog wat dingen aangepast ?

De MOC is tijdens het bouwen ontworpen en over het meeste was ik wel direct tevreden. Sommige details heb ik nog wel wat aangepast, zoals bovenop het ruimteschip zodat het er wat interessanter (en vooral minder kaal) uit ziet.

Hoeveel elementen zitten erin?

Rond de 250 blokjes. Ik heb ze niet precies geteld aangezien ik de MOC niet helemaal wou afbreken.

Ga je een “hele” vloot van deze interceptors bouwen of ook nog andere schepen ?

Ik denk niet dat ik meer van dezelfde ga maken, maar ik ben wel bezig met een ander ruimteschip. Ik heb al wel een rover gemaakt met hetzelfde kleurenschema. Voor het andere space police ruimteschip ben ik nog niet veel verder dan de cockpit en een stuk direct daar achter.

Hoe lang ben je al MOC’s aan het bouwen?

Ik denk dat ik dat al vanaf kinds af aan doe. Vroeger bleven pakketten nooit echt lang in elkaar zitten en werd er veel gebouwd. Maar sinds 2009 maak ik ook dingen die ik online deel.

En dat doet ID5 met succes. Van zijn inzendingen voor de (Space) challenge ‘Febrovery’ word je erg vrolijk. En de moc ‘Battle of Drakenborg’ is gisteren bij de Mega Medieval Moc Mania Mini Madness in de prijzen gevallen. Gefeliciteerd!

Febrovery 2021 moc 19 door ID5

 

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share