MOC van de maand – Maart

De MOC van de maand –  Maart 2016

koffiemoc

Naam bouwwerk: 1946 Dodge Power Wagon 62.4 Trial Truck

Naam bouwer: koffiemoc

Bouwtijd: Zeven avonden

Aantal stenen: Tegen de 1000

Motivatie en omschrijving bouwwerk:
Deze wagen is gebouwd voor de 62.4 Trial wedstrijd. Het gaat hierbij niet om snelheid, maar om de auto over obstakels te manoeuvreren. Daarom heb ik gezorgd voor veel bodemvrijheid, aandrijving met twee XL motoren – één voor de vooras en eentje achter – en de achteras kantelt ten opzichte van de vooras.

Voor het uiterlijk heb ik een Dodge Power Wagon uit 1946 als inspiratie genomen. Niet snel, wel sterk, bedoeld voor ruw terrein, en een snoepje om te zien. Ik wilde graag wat van de ronde vormen in het model laten terugkomen. Daar heb ik verschillende rounded slopes voor gebruikt. Met een carrosserie van gewone Lego is de wagen wel wat zwaar geworden. Met alleen Technic was hij lichter geweest. Maar het oog wil ook wat.

Mijn versie is geen exact schaalmodel, daarvoor kloppen de verhoudingen niet voldoende. De spatborden vooraan zijn bijvoorbeeld te lang, omdat het sturen van de vooras veel meer ruimte vraagt dan in het echt. Maar er is een grote overeenkomst: de lol om ermee te rijden en obstakels te overwinnen.

Flickr pagina van koffiemoc
Moc van de maand Flickr groep

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Total
0
Share