LowlugXL AFOL-info

LOWLUG XL 2019

Datum: zondag 25 augustus 2019
Plaats: D’n Binger, Meijel (Alexanderplein 2)
Tijd: 10:00 – 18:00
Bijdrage alle AFOL’s: €10,-
Optioneel, eten na de meeting : €30,-

Openstelling publiek: 12:00 – 16:00
Entree publiek: €2,- per persoon
Verkoop: geen

Zoals jullie misschien al hebben opgevangen of hebben kunnen lezen, willen we graag één van onze meetings laten uitgroeien tot een AFOL evenement. Met deze meeting zetten we daarvoor de volgende stap.

Op zondag 25 augustus 2019 organiseren we LOWLUG XL 2019, een meeting waarbij een aantal dingen anders gaan dan bij reguliere meetings.
1. We gaan de meeting van 12.00 tot 16.00 uur openstellen voor publiek.
2. We willen jullie vragen tussen 1 maart en 30 juni in te schrijven via deze link.

Waarom gaan we de meeting openstellen voor publiek?

Uiteindelijk willen we graag uitgroeien naar een tweedaags AFOL evenement. Onderdeel hiervan is het gedeeltelijk open stellen voor publiek. We laten graag zien wat we kunnen en te bieden hebben en daarnaast zijn de entreegelden een welkome aanvulling op onze begroting. Vorig jaar hebben we daar een eerste stap in gemaakt, en dit is het vervolg daarop.

Waarom moet ik inschrijven, dat hoeft normaal nooit voor een meeting?

Twee redenen, aan de ene kant is het voor ons als organisatie erg fijn om te weten hoeveel mensen er komen en wat ze ongeveer meenemen. Dit zodat we de zaal goed in kunnen delen en er samen wat moois van kunnen maken. Ook al is onze verwachting dat we ruimte genoeg hebben voor iedereen die wil komen, het kan zijn dat de tafels op een gegeven moment in de aanmelding vol zijn. We wijzen de tafels toe in volgorde van aanmelden.

Ik weet niet zeker of ik wel met een MOC wil/kan komen, kan ik ook gewoon langskomen?

Iedere AFOL kan zich aanmelden, met of zonder bouwwerken. Iedereen die zich aangemeld heeft betaalt dan ook €10,- (vooraf). Met dit bedrag kunnen we dan in eerste instantie de zaalhuur dekken en iedere deelnemer krijgt kleine goodiebag met daarin in ieder geval een eventsteen.
Meldt je je niet aan, dan kan je altijd als bezoeker langskomen tijdens publieke openingstijden.

Voor wie is LOWLUG XL?

LOWLUG XL is een evenement voor AFOL’s. Het besloten gedeelte van het evenement is in principe alleen voor AFOL’s.
Iedereen van 12 jaar en ouder kan zich (zoals altijd) registreren als AFOL, dan wel TFOL.
Kinderen en niet-AFOL aanhang zijn van harte welkom tijdens het publieke gedeelte van het evenement, tussen 12.00 en 16.00.

Vooraf betalen, hoe zit dat?

Het is voor ons als organisatie erg fijn om van te voren het budget te hebben om bepaalde dingen te kunnen regelen.
Daarom zul je nadat de inschrijving is gesloten per e-mail een betaalverzoek ontvangen.

Is de meeting nog net zo vrijblijvend als normaal?

Niet helemaal. Omdat we de meeting ook gaan openstellen voor publiek, moeten we wel wat publieksgericht denken.
Dat betekent dus ook dat er wat beperkingen zijn, bijvoorbeeld betreffende WIP’s, gebruik van niet-LEGO onderdelen en bepaalde thema’s. Alle afspraken staan in het aanmeldingsformulier.
Let op, dit geldt alleen voor LOWLUG XL, voor alle reguliere meetings gelden deze beperkingen uiteraard niet.

Dat samen eten, hoe zit dat?

Bij het aanmelden kun je ook aangeven dat je wilt mee-eten. Het eten is bij het Oranje Hotel in Meijel, wat op loopafstand van de zaal ligt. Zij gaan voor ons een warm en koud buffet verzorgen met in ieder geval verschillende salades, een kip-, vlees- en visgerecht en nog wat meer. Vega en vegan is geen probleem, maar maken ze buiten het buffet om klaar, dus graag even doorgeven bij het inschrijven, kunnen wij het weer doorgeven aan het restaurant. De kosten voor het eten zijn €30,- en moeten ook vooraf voldaan worden. Dit is inclusief twee drankjes, verdere drankjes kunnen aan de bar gekocht worden.

Wanneer moet ik me aanmelden?

Aanmelden kan tussen 1 maart en 30 juni, via deze link.

Waarom deze locatie en deze datum?

De locatie die we nu gekozen hebben heeft de potentie voor ons om door te groeien naar een tweedaags evenement. In de omgeving zijn ook veel verblijfsmogelijkheden. Tevens is de locatie makkelijk bereikbaar voor een groep Belgische en Duitse AFOL’s, die we (in de toekomst?) ook op onze Open Meeting willen verwelkomen.
De datum is ons vorig jaar als organisatie wel bevallen, zeker omdat we het op deze locatie goed kunnen promoten als een leuk uitje voor de gezinnen die in de omgeving wonen, dan wel in de omgeving nog op vakantie zijn.

Kan ik wat doen om te helpen?

Absoluut, dat kan op de volgende manieren.

  • Help ons de boodschap te verspreiden. Dat betekent alle familie, vrienden, collega’s, vage kennissen en meer enthousiast maken om op ons mooie evenement langs te komen. Als je promotie op social media langs ziet komen, like en deel deze dan.
  • Voor de promotie hebben we mooie foto’s van bouwwerken nodig. Dat hoeven niet perse bouwwerken te zijn die daadwerkelijk op het evenement zijn, maar vooral scherpe foto’s met een effen achtergrond. Als je zulke foto’s hebt van je bouwwerken en deze mogen we gebruiken, laat het ons dan even weten.
  • Verder zouden we het leuk vinden als de meeting weer vol zit met activiteiten. Denk aan spelletjes, workshops, lezingen etc. Heb je dus een idee voor een activiteit, laat het ons vooral weten, dan kunnen we het samen uitwerken.
  • Heb je contact met AFOL’s die niet op LOWLUG meelezen, ook uit bijvoorbeeld Duitsland of België, nodig ze vooral uit om langs te komen.

Hoe ziet de dag er uit?

We hebben een voorlopige dagindeling gemaakt. Deze is nog niet compleet en zal nog worden aangevuld.
09:00 – 18:00 Zaal open, alleen voor exposanten.
10:00 – 18:00 Zaal open voor alle geregistreerde AFOL’s
12:00 – 16:00 Zaal open voor publiek
16:00 Zaal sluit voor publiek.
16.30 – 17.00 Trekking loterij (verkoop alleen aan geregistreerde AFOL’s).
18.00 Zaal sluit. Iedereen die zich heeft aangemeld voor het eten, gaat naar het restaurant.

Ik heb nog een vraag

Stel je vraag gerust. Uiteindelijk moeten we er samen een tof evenement van maken, dat kan alleen met jullie input.
Ga voor het stellen van je vraag naar het forumtopic.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Total
0
Share