verjaardag

8 jaar Lowlug

Het is een soort van traditie, en dus doe ik het dit jaar ook, een terugblik op het afgelopen Lowlugjaar!
Met dingen die nou eenmaal elk jaar weer terugkomen, maar ook nieuwe items. Bijvoorbeeld, LUGbulk…

LUGbulk
In het begin van 2010 waren we volop bezig met onze 1e keer LUGbulk. De eerste ronde hadden we afgewacht, want eerst maar eens de kinderziektes er uit, maar deze ronde gingen we er voor.
In een uitermate leuk democratisch proces werd een lijst samengesteld, en met z’n allen bestelden we uiteindelijk 44560 onderdelen. Ja, dat was een leuk gezicht toen dat bij mij in de huiskamer lag….
Uiteindelijk werd onze levering dus binnen 5 weken geleverd, en het geheel verliep op het koeiendebacle na vlekkeloos.
Voor herhaling vatbaar!

Euregio Techmeet
Intussen vond op 28 februari de eerste Euregio Technic Meeting plaats. Geheel georganiseerd en verzorgd door René.Kok. Technicliefhebbers uit Nederland en Duitsland kwamen bij elkaar om de hele dag over Technic te praten, en die techniek ook toe te passen in allerlei moc’s en wedstrijdjes. Met de humkessoep van moeder Kok, de voortreffelijke organisatie van René, en een prachtige opkomst een zeer geslaagd evenement.
Zie ook de foto’s.

Meeting Wijk bij Duurstede
Voor de ophalers van de LUGbulk werd door Barman nog even stel een meeting in Wijk bij Duurstede geregeld. En zie, het was ramdruk :) Men had wel weer zin in een meeting. Goed idee van Barman!

Fragmentenwedstrijd
WvdP introduceerde een nieuw spelletje; de fragmenten van setfoto’s raden. Vaste volgers en een spannende competitie. De reeks loopt nog steeds, maar we hebben al wel een heuse grote fragementenwedstrijd achter de rug.
Met tien fragmenten kon je een reeks punten verdienen en vette prijzen winnen.
Brickhead en Rick (vaste deelnemers in het spel) werden 1 en 2 qua punten, maar ook het “verhaaltje” telde mee. Uiteindelijk werd Rick de winnaar van de wedstrijd!

Meeting Oss
In “De Hille”, waar het altijd goed toeven is. Er was nog even gedoe, want we hadden op de 26e september afgesproken, maar dat kon ineens niet doorgaan. Dus, het ging door op de 19e, en sommige mensen waren erg teleurgesteld dat ze daardoor toch niet konden. Geen nood, we gaan binnenkort in de herkansing!

Mack & Speciaal Transportdag
Voor velen een vanzelfsprekendheid op de kalender, hét evenement voor de liefhebbers van transportvoertuigen.
Lowluggers Bricksonwheels, 2LegoOrNot2Lego, Legorigs, Barman, Legotrucks en RoSan waren er op 3 oktober bij, uiteraard met prachtige moc’s.

Legoworld
In oktober was alweer de tiende editie van Legoworld in Zwolle. 14 dagen gegarandeerd plezier voor veel Lowluggers. Men liet weer zien wat MOCcen is. Tijdens het evenement werd er door deelnemers geslowchat via het forum op het evenement, wat ook voor de thuisblijvers uitermate lollig was. Plenty foto’s op brickshelf.

Lugbulk 2 
Intussen liep Lugbulk ronde 2.
Met meer deelnemers, meer elementen en veeeeeeel meer wachttijd. De bestelling ging weg op 19 juni en werd uiteindelijk half november geleverd. Daar hadden wij niet op gerekend. Zeker degenen die mee deden aan LegoFanWelt in Keulen knepen ‘m behoorlijk.
140KG bulkbestelling ziet er zo uit:

Uiteindelijk kwamen we met een sorteer- en verdeelteam bij elkaar in het laatste weekend van november, en werd de boel bij iedereen nog voor de Sint bezorgd!

LegoFanWelt
Met een heleboel mensen gingen we naar Keulen, voor de grootste LEGO MOC tentoonstelling ter wereld zo’n beetje.
Onvoorstelbaar groot. Onze stand was ook best flink!
Een grote castle layout, tafels voor technic en trucks, en een heel interactief deel bedacht door René en Mahjqa. Vooral op zaterdag en zondag stonden de kinderen rijendik te wachten voor ze aan de slag konden met trialtruck, acc-racers of techball. Vermoeiend, maar geslaagd!
Nederland was sowieso goed vertegenwoordigd, want er was een layout van Neverroads/McBricker/PJ_Bosman, een layout van Moonbase en ook nog individuele Nederlandse deelnemers.
Veel Lowluggers kwamen op de koffie bij de Lowlugstand, dus het was een gezellige boel!

Uiteraard was er ook nog 1000steineland, waar eti naar toe ging en een fotoverslag van maakte. In februari gingen Barman en Mahjqa bruggen bouwen in Eindhoven, exposeerden McBricker, Neverroads en Marakoeschtra in het Watermuseum, en nog veel meer.

De StarWarsMocContest loopt op z’n eind, en Lowlug gaat z’n negende jaar in. Er staan meetings gepland voor 13 maart in Oss (ovb) en 26 juni in Rotterdam. Zin in!!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]jarig
Lees meer

7 jaar Lowlug

We zijn jarig dus! Tijd voor een korte terugblik van het afgelopen jaar. Het is inmiddels al weer…
[blog]3jaar
Lees meer

3 jaar Lowlug

Op 26 januari 2003 werd op dit forum het eerste bericht gepost. Vanavond om 19.57u wordt Lowlug dus…
[blog]_4jaar
Lees meer

4 jaar Lowlug

Vandaag (26 januari) om 19.57 uur is het 4 jaar geleden dat het eerste bericht gepost werd op…
Total
0
Share