[blog]jarig

7 jaar Lowlug

We zijn jarig dus!
Tijd voor een korte terugblik van het afgelopen jaar.

Het is inmiddels al weer 7 jaar geleden dat Lowlug online ging. Het is traditie dat er dan een “jaarverslagje” komt, en dus ben ik er weer voor gaan zitten :)

Over het algemeen gezien was het een uitermate rustig jaar. Er waren meetings, nieuwe mensen, nieuwe records, nieuwe ideeën!

Gendringen

Op 5 april gingen we met z’n allen naar Good Old Gendringen. Inmiddels een bekende aanlegplaats voor de meetings van Lowlug.
Van heinde en verre kwamen er mensen naar de meeting en we waren blij verrast om ook vele nieuwe gezichten te zien.

Craneson en Victorb namen een hele vette trucktrialbaan met emmers vol grote kiezels er op. Er werd voor het eerst een All Round Car competition georganiseerd door Mahjqa en Jovel, Harold the Traveling minifig kwam op bezoek en uiteraard waren er een boel moc’s en gezelligheid. Daarnaast was er het café van René, die belangeloos de opbrengst in de meetingkas stortte!
Bekijk de foto’s en verslagen

Wijk bij Duurstede

Best wel snel na de meeting in Gendringen kondigde Barman de meeting in Wijk bij Duurstede aan. Hij had bij zijn baas de raadszaal van het gemeentehuis kunnen regelen. En, dat vonden wij niet erg :)

Een mooie ronde en lichte zaal, met als extra feauture een collega van Barman die foto’s maakte van je moc. Er werd gretig gebruik van gemaakt en het resultaat mocht er wezen!

Voor het eerst deden we een soort van gezamenlijk bouwproject. Projectje eigenlijk, want we maakten een stad op microschaal. Het geheel werd aangeslingerd door Eti, en er werd enthousiast aangehaakt door de Lowluggers. Het was een erg gaaf gezicht, het samengestelde micropolis.

Ook nieuw: de blindbouwen competitie. Prachtig om te zien hoe de deelnemers met ingespannen gezichten zonder te kijken een set in elkaar zetten.

HJR bracht de nieuwe agents-sets mee. Geregeld via het community-team van Lego. Genereus gebaar van Lego.
Genereus was ook het gebaar van HJR die ze doneerde aan het kinderziekenhuis, toen er geen reactie kwam van Lego wat er mee moest na de meeting. Op één af andere manier brachten de agents-sets Jalkow en WFTH op het idee om een wedstrijd te organiseren waarin iedereen kon laten zien hoe het dan wel moest.

Er werd weer gewackyraced, ge-ACC’d, moc’s geshowt, getrucktrialed en vooral veel gekletst (dat schijnt er toch bij te horen ;)).
Napraat/foto-topic

Ambassador

We mochten weer meedoen :)
En dus stuurden we 2 kandidaten in naar TLC. Lego besloot dat HJR voor de komende periode het stokje over zou nemen van Mahjqa en dus hadden we een verse ambassador in de persoon van HJR!

LUGBULK

Lego kwam met iets nieuws. Je mocht als club een BULK-bestelling gaan doen. Maar, er waren iets van 100 voorwaarden aan verbonden. Ik persoonlijk zag er even niks in. Al die regels, een hoop gedoe en ik moest er nog garant voor staan ook.
Even de kat uit de boom kijken dus.

Inmiddels is ronde twee aan de gang, en we doen mee!
Er bleek veel interesse voor, en inmiddels ligt onze wensenlijst in Billund om “beoordeeld” te worden. Een leuk communityproject.

Recensies

Wat ook heel tof loopt, is het recensie-forum. Steeds meer mensen schrijven hun mening over een nieuw aangeschafte set op, en daar hebben we allemaal wat aan!
Met 225 recensies and counting een echte aanwinst.

Nieuwe sets

We verslinden het nieuws over de nieuwe sets. Elk jaar is het weer een voortdurende spanning. Wanneer zien we de nieuwe sets, wie heeft de afbeeldingen als eerst, en wat vinden we er dan van…
TAFOL lijkt een 24/7 verbinding te hebben met alle communitysites en webshops wereldwijd, want hij post zich de vingers blauw met nieuws en recensies.
Waarvoor hulde :duim:

Ook een pluim voor Gerjan Lennips, die ineens voor de dag kwam met de handelaarscatalogus, een zeer gewild object, en de scans op Flickr plaatste.
Eindelijk fatsoenlijke foto’s van de treinen- en castlesets voor 2010.

Mod’s

Wat is het rustig geworden op Lowlug hè?
Ik heb me gek gezocht naar een rel, maar ik kon er geen vinden…
Heren, bedankt!

Facts en figures

We tikken inmiddels de 40.000 bezoekers per maand aan.
Qua berichten aantallen waren er ook wat mijlpalen:
op 19 november 2009 het 180.000e bericht
op 2 september 2009 het 170.000e bericht,
op 12 mei 2009 het 160.000e bericht,
op 29 januari 2009 het 150.000e bericht,
we zitten nu op 188701 berichten en 7185 topics. Er liggen nog wat mijlpalen in het verschiet dus.

Vooruitblik

Nee echt, serieus, geen idee.
We gaan lekker door met wat we doen lijkt me!

:cheer:Gefeliciteerd allemaal :cheer:

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]3jaar
Lees meer

3 jaar Lowlug

Op 26 januari 2003 werd op dit forum het eerste bericht gepost. Vanavond om 19.57u wordt Lowlug dus…
[blog]bday2-a
Lees meer

2 jaar Lowlug

Vandaag (vanavond om 19.57 uur) is het 2 jaar geleden dat deze site online ging! Lowlug 2 jaar…
[blog]_4jaar
Lees meer

4 jaar Lowlug

Vandaag (26 januari) om 19.57 uur is het 4 jaar geleden dat het eerste bericht gepost werd op…
6 jaar
Lees meer

6 jaar Lowlug

Vandaag is het weer 26 januari. De dag waarop Lowlug haar verjaardag viert! Er is weer van alles…
Total
0
Share