6 jaar

6 jaar Lowlug

Vandaag is het weer 26 januari. De dag waarop Lowlug haar verjaardag viert! Er is weer van alles gebeurd, dus tijd voor het traditionele jaarverslag. Ofwel, “we blikken even terug”.

Dit verslag is geschreven vanuit het oogpunt van de auteur.

Vandaag is het weer 26 januari. De dag waarop Lowlug haar verjaardag viert!
Er is weer van alles gebeurd, dus tijd voor het traditionele jaarverslag.

Het afgelopen jaar zie ik persooniljk een beetje als “terug naar de basis”. “Waar waren we nou eigenlijk helemaal mee bezig” zeg maar :P

Een site met een forum, met de nadruk op het bouwen van moc’s met LEGO, dat was hoe Lowlug in beginsel bedoeld was. Terug naar de roots dus.
Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, zie ik dat daarin ook flinke stappen zijn ondernomen, en dat de “randverschijnselen” op een laag pitje zijn komen te staan.

Ambassador
Het communityteam van The LEGO Company slingerde op 30 april ineens het bericht de wereld in dat het ambassadorprogramma voortaan wat anders van opzet zou worden. LUG’s zouden hun eigen ambassador krijgen. Tenminste, niet alle LUG’s, maar die met voldoende leden/aanzien wel.
Op 3 juni werd de lijst door Jan Beyer bekend gemaakt, en tot mijn grote blijdschap stond daar de naam van Peer Kreuger en Lowlug tussen.:duim:
En zo kreeg Lowlug haar eigen ambassador.
Mahjqa viel de eer te beurt als eerste Lowlug officiëel te representeren nadat Neverroads dat als ambassador al een paar jaar officieus had gedaan.
Lees de forumthread

Moderators
Onderdeel van het plan “terug naar de basis” was nou eindelijk eens een keer nieuwe moderators aan te stellen. Ik persoonlijk heb nogal wat meegemaakt op dit forum, en eerlijk gezegd word je daar na een paar jaar wel murw van. Tijd voor een verse blik, tijd voor een sollicitatieronde!
Uit de sollicitaties (ik kreeg echt gewoon hele nette mails met cv’s en al :D) kwamen 4 Lowluggers naar voren die Duq en ik wel zag zitten als mod. Moderator zijn heeft niet zo veel te maken met postcount, of lengte van lidmaatschap. Het gaat er om dat je stevig in je schoenen staat en een blanco blik hebt. Dat lukt de ene keer beter dan de andere. Maar Lowlug is met het moderatorteam een heleboel opgeschoten.
Vette pluim van mijn kant dus :duim:

Meeting
HJR had een lokatie geregeld!
Op 7 september togen we naar Beekbergen voor een meeting. Meer dan 50 mensen kwamen voor ontmoeting, gezelligheid en het bewonderen van moc’s.

Uiteraard had de gastheer ook weer een wackyrace georganiseerd, altijd goed voor hilariteit! René.Kok verlootte zijn Lowlugpet, die gewonnen werd door Sfunzer die onzettend goed blijkt te kunnen tegeltjes tellen (of gokken).
Foto’s en afterchat.

Primeur 10193
Op 4 oktober 2008 vond ik een mailtje in mijn mailbox van Duq. Het bevatte eigenlijk weinig woorden, alleen een titel: “nieuwe castleset” en een foto…
Ik dacht “die staat daar op een event met z’n blackberry en stuurt mij die foto”. Dus, ik slinger als een gek de primeur de wereld in.
Eerst op Lowlug natuurlijk, en daarna op Classic-castle.com
Toen kreeg ik een pb op cc.com, of ik mijn bericht wilde aanpassen. Een aantal ambassadors hadden afgesproken de boel stil te houden en ‘s avonds om 21.00u alles te publiceren. Intussen had Eurobricks het bericht van ons al overgenomen, dus er was weinig meer aan te doen :look: :slygrin:
‘s Avonds kwam Mahjqa met prachtige high-res foto’s van een set die zo ongeveer meteen na de lancering al op backorder ging vanwege de grote vraag.

Duq
“Aan alle mooie dingen komt een eind” schrijft hij zelf.
Na twee jaar zeggen dat hij er mee ging stoppen, deed hij het op 5 november echt. Stoppen als admin van Lowlug. Jammer, maar begrijpelijk.
Uiteraard werd Duq uitgebreid bedankt voor bewezen diensten op het forum.

Upgrade forum
En zo ging ik in m’n eentje het forum upgraden naar phpbb3. Op 15 november besloot ik redelijk spontaan “nou ja, dan doe ik het maar gewoon”. Toch maar eerst een testrun gedaan, en dat ging eigenlijk best makkelijk. Vervolgens het “echte” forum van een upgrade voorzien. Het spontane bracht wel met zich mee dat ik eigenlijk geen template gemaakt had. Maar, dit bleek veel leuker. De input van de lowluggers verwerken in de layout en functies bleek een interessant proces. Er werd zelfs gestemd over het “link openen in nieuw venster”.
Nog steeds zijn er flink wat puntjes die op de i gezet moeten worden, maar één van de belangrijkste was de bridge met de site. En daarvoor moest eerst iets anders plaats vinden, namelijk, de upgrade van de site.

Upgrade site
Vrij snel na de upgrade van het forum deed ik een test met de upgrade van de website. De cms-software moest van 1.0.18 naar 1.5.8, en voor de kenners, da’s een echte migratie.
Gelukkig had de Joomlaclub wel bedacht dat velen dit proces moesten doorlopen en gezorgd voor een uitstekende migratietool. Daarna kwam de bridge aan de beurt en moest de content bijgewerkt worden en natuurlijk een lekker modern jasje.
De nieuwe site is vorige week gelanceerd, en natuurlijk moet er hier en daar nog een hoop bijgewerkt worden.

De bedoeling is om meer content te maken op de site, en veel nieuwe features aan te gaan bieden. Als het aan mij ligt worden de profielen flink uitgebreid, gaat Vraag&Aanbod naar de site ipv op het forum en zo zijn er nog wel wat dingetjes die in het verschiet liggen.

Hoe dan ook, de basis staat, en Lowlug is ook weer aardig bij de basis denk ik.

Tijd om verder uit te bouwen.

Maar eerst, klinken we op het nieuwe jaar:

“Zonder Lowluggers geen community.”

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]bday2-a
Lees meer

2 jaar Lowlug

Vandaag (vanavond om 19.57 uur) is het 2 jaar geleden dat deze site online ging! Lowlug 2 jaar…
[blog]bday1
Lees meer

1 jaar Lowlug

Vandaag, een jaar geleden, ging dit forum online. Destijds nog onder de naam Glop en daarna Lowlug. Tijd…
[blog]3jaar
Lees meer

3 jaar Lowlug

Op 26 januari 2003 werd op dit forum het eerste bericht gepost. Vanavond om 19.57u wordt Lowlug dus…
Total
0
Share