[blog]5-jaar

5 jaar Lowlug

En vandaag is het dan zo ver. Op 26 januari 2003 om 19.57 uur werd het eerste bericht gepost op ons forum. En dus vieren we het eerste lustrum. En dus, daar gaan we weer, blikken we terug met het jaarverslag van Stuifzand.

Januari
We trapten het jaar af met een meeting. Gastheer was deze keer Barman, die de brandweerkazerne geregeld had in Wijk bij Duurstede. Een supercentrale lokatie, met een wacky race tussen de brandweerwagens. Er was taart, er waren moc’s, er waren veel gezelige mensen en buiten veel regen. Kortom, een geslaagde meeting.
-> Het enige echt foto-topic

Maart
In maart ging het railclubje exposeren in het Spoorwegmuseum. Best wel gaaf natuurlijk voor treinliefhebbers om daar te staan.
-> Bekijk hier de foto’s .

April
Er waren heel veel inzendingen en dus duurde het jureren wat langer. Maar ook bij de 4e editie van de Colossal Castle Contest van classic-castle.com waren er winnende Lowluggers. pj_bosman won de 1e prijs in de categorie: Medieval Bridge met Medieval Forest Rope en er waren eervolle vermeldingen voor MOCkingbird en Stuifzand.

Een maand later was er weer een wedstrijd (de Castle Contest), waarbij pj_bosman wéér ging lopen met een eerste prijs. Necromancer’s Tower won in de Tower Category.
Eervolle vermeldingen waren er voor MOCkingbird en DNL.

Juni
In juni moest de internationale LEGO community afscheid nemen van Lego Ambassador Eric Brok . Na een ziekbed van anderhalf jaar overleed hij nét na het verschijnen van de door hem ontworpen set 10190 (Market Street).

Juli
Op 14 juli raakte de Afolwereld collectief in paniek omdat Brickshelf ineens zonder enige waarschuwing offline was gegaan . Nadat iedereen in de “backup tijd” flink aan het downloaden ging ontstonden er flinke problemen. Na een tijdje werd er toch een goede oplossing gevonden en ging Brickshelf weer online.

November
In november hadden we een meeting in Oss. Deze keer niet in De Bonte Hoef, maar in De Hille. MOCkingbird regelde daar een mooie zaal, en er was een record opkomst qua bezoekers. Check de foto’s!

Lowlug on tour
De Lowluggers, je ziet ze overal :-)
Moccend Lowlug was present op tal van evenementen. Het Spoorwegmuseum, Rail, Genk, Veendam, Mack & Speciaal Transport dag, Legoworld, Frechen, 1000steineland enz. enz.

Wedstrijden
Uiteraard waren er weer een paar MiniMocMadness-wedstrijden.
MMM Op reis, MMM Het Weer, MMM Blij dat ik rij.
Ter ere van het eerste Lustrum organiseren we momenteel de L1eLMM (wie heeft die naam nou weer bedacht? :-??). Het staat voor Lowlug’s 1e Lustrum Moc Madness.
Inzenden kan nog!

Popcorntopics
Er zijn van die topics, daar blijf je voor op, daar pak je een bakje popcorn bij en gaat er eens lekker voor zitten.
Een selectie:
Jatten mag, of niet??? -waar ik ook zelf helemaal van over de emmer ging.-
De moc van Nannan, surrealisme of gewoon goor?

Statistieken
Het was weer een interessant jaar qua statistieken!

Op 24 september werd het 100.000e bericht geplaatst op Lowlug.
Op 9 december registreerde zich de 1000e gebruiker. Er was eerder nog wat verwarring, en ook vond er eerst een kleine opschoonactie plaats, maar uiteindelijk was Alive de officiële nummer 1000.
We gingen ook een paar keer onze datalimiet van 60GB voorbij. Nou hebben we best een populaire website (30.000+ bezoekers per maand), maar dat is een beetje vreemd.
Inmiddels is gebleken dat Google wel heel lang en intensief op bezoek kwam bij ons, en daar hebben we even wat aan gedaan :-P.

Ik denk dat ik het zo wel heb.
Voor het nieuwe jaar zijn uiteraard weer een boel plannen. Een paar daarvan hadden we vorig jaar ook al, dus wie weet lukt het dit jaar wél om ze te realiseren ;-)
Nee, echt, het wordt gaaf.

Rest mij om ons allemaal te feliciteren met ons 5-jarig bestaan!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]bday2-a
Lees meer

2 jaar Lowlug

Vandaag (vanavond om 19.57 uur) is het 2 jaar geleden dat deze site online ging! Lowlug 2 jaar…
[blog]jarig
Lees meer

7 jaar Lowlug

We zijn jarig dus! Tijd voor een korte terugblik van het afgelopen jaar. Het is inmiddels al weer…
Total
0
Share