[blog]_4jaar

4 jaar Lowlug

Vandaag (26 januari) om 19.57 uur is het 4 jaar geleden dat het eerste bericht gepost werd op ons forum. Dat betekent dat we al een jaartje of 4 online zijn, en dat mag gevierd worden. Wederom tijd voor de inmiddels traditionele terugblik dus!

(misschien ten overvloede: dit verslag is geschreven vanuit de beleving van de auteur)

Eigenlijk was het een ontzettend rustig jaar. Geen vette primeurs, al was het bijna wel raak, geen schokkende dingen, alles ging lekker z’n gangetje eigenlijk. Gelukkig gebeurde er toch best wel wat, en valt er dus ook wat te melden (anders hoef je ook geen verslag te schrijven…)

De eerste meeting van 2006 was in Oss. MOCkingbird had een lokatie geregeld, en het werd de drukst bezochte meeting tot nu toe.
taartWe hadden net onze 3e verjaardag gevierd en dat werd in Oss nog eens dunnetjes overgedaan. Er was taart!
Een groepje Lowluggers had taart geregeld, een hele stoere met logo en al er op!
Ik was echt compleet verrast. Neverroads hield ook nog een speech, helemaal officiëel enzo. Uiteraard werd de taart verdeeld, hij ging helemaal op, en hij was lekker ook!
Check de foto’s van de meeting op brickshelf

Lowlug was weer uitgenodigd voor Modelbouw&Miniatuur in Rijswijk. Dus met een grote groep gingen we. Het zag er weer kèk uit, en we hadden een hokje. Een hele verbetering t.o.v. het jaar ervoor, want de rotzooi lag nou uit beeld. Jammer dat het volk wegbleef… Het was het hele voorjaar slecht weer geweest, en dit was het eerste weekend met prachtig weer en nog een lang weekend ook voor de meeste mensen. Die mensen gingen dus tuinieren of fietsen i.p.v. naar de modelbeurs.
Heel gezellig, maar zonder publiek valt er weinig te showen…
Gelukkig was er wel een verkoper aanwezig met tweedehands lego, dat dus ook gretig aftrek vond onder de deelnemers. Elke keer kwam er weer iemand terug met de vondst van het jaar!
Sjors ging ‘s avonds naar Arie Ribbens: foto 1 en vooral ook foto 2.

Een maand later was er nog een show. Een heel nieuw concept. Eigenwijze Treintjes. We gingen het eerst maar eens met een klein groepje uitproberen. Wederom ge-wel-dig weer, en de mensen wisten het evenement niet te vinden in zo’n weekend. Heel erg jammer, want het zag er echt prachtig uit. Sprookjesachtige setting, en het beste van het beste treinenspul dat er te zien is in Europa. De deelnemers werden het hele weekend gefêteerd op het beste eten, en een hotelkamer.
Maar goed, het evenement wordt in 2007 niet herhaald dus.

De meeting in Amsterdam.
oranjegevoelSnoei-, maar dan ook snoeiheet was het die dag. En Oranje voetbalde op het WK.
Peter ging helemaal los met het bouwen van een echte trucktrialbaan van sloopauto’s en pallets en weet ik wat er allemaal nog voor een zooi op lag. De heren trucktrialers genoten er volop van. We hadden ook onze eerste anonieme Minimocmadness. Dat bleek een goed idee dat een vervolg kreeg.
We keken wel naar het voetbal, tenminste degenen die dat wilden. Gangmaker HJR zorgde voor bitterballen. De meetinggangers kregen van organisator Peter ter afsluiting ook nog een rondleiding door het brandweer- opleidingscomplex, waarbij volgens mij nog het één en ander in de hens gezet werd.
En, het moet gezegd worden, Anko was echt niet te beroerd om de rotzooi even op te ruimen naderhand.

Volgens mij was het ergens in oktober…
Duq stuurt me een sms. “wat zou je denken van een vette wereldprimeur?”
Nou ja, degenen die mij een beetje kennen weten wel dat mijn hart daar ontzettend veel sneller van gaat kloppen.
Hij had afbeeldingen van de sets voor 2007, en ging als een gek aan het scannen.
Nou is hij een nachtbraker en ik ga altijd vroeg naar bed. Dus ik sms hem, “nou als jij nou scant vanavond, dat zet ik het morgen online en pakken we lekker uit met die primeur”. Ik vroeg naar bed, ik kon er bijna niet van slapen.
De volgende dag kwam ik op kantoor, check eerst Lowlug, en zie dat HJR (onderschat die man niet…) de afbeeldingen gepost heeft die net die donderdagavond op Amazon geplaatst waren…
De woorden die ik toen uitsprak ga ik niet herhalen en ik zal ook altijd blijven ontkennen dat ik ze ooit gezegd heb. Het ging niet over HJR trouwens…
Vroeg naar bed gaan is niet goed voor je, dat blijkt wel weer.

dsc_4533_heisler_jpg_thumbOp naar De Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, waar Rail gehouden werd begin november. Terug op de oude stek, na een aantal jaren in de Groenoordhallen in Leiden.
Toen kartrekker Jan-Albert in de hal aankwam voor de opbouw was er iets bijzonders gebeurd met de ruimte voor de layout. De breedte was gehalveerd en de lengte verdubbeld…. Gelukkig is LEGO dan flexibel spul, en kon het opgelost worden, maar het kostte enkele hoofdbrekens, dat wel. Uiteindelijk zag het er wel helemaal goed uit! Op dat evenement veel bezoekers en lovende kritieken.
Rail Magazine kwam nog langs, met een fraaie foto-achterwand om foto’s te maken van de modellen. René’s stoomloc stond inmiddels al in het blad!
Foto’s Rail 2006

Intussen waren we zo ongeveer het hele jaar met tussenpauzen bezig met de nieuwe site. Het systeem werkte echt voor geen meter en je kon er niks mee. Dus, eerst maar eens twaalf content management systemen uitgeprobeerd. Het was allemaal niks of deed niet wat ik wilde of was gewoon te vaag van opzet. Uiteindelijk viel de keuze op Joomla. Toen moesten we nog gaan sync’en. De forumusers in de site en vice versa.
Nou ja, uiteindelijk is het allemaal nog net binnen het jaar gelukt (ja, we hadden een deadline!), en we zijn eigenlijk heel tevreden.
Uiteraard zitten er nog allerlei plannen en ideeën in de koker, en die gaan we realiseren ook! Dit jaar is nog uitbreiding te verwachten dus.

Ik ben vast nog dingen vergeten.
De Minimocmadness bijvoorbeeld. Waar bij de Sinteditie een inzending kwam die ik moest afkeuren wegens het gebruik van niet-Lego. Maar die er echt geweldig uitzag, maar toch opnieuw moest.
Ik noem geen namen, maar je hebt mijn stem wel gehad.

Of Lowluggers die relatief kort aanwezig zijn, maar al niet meer weg te denken zijn van het forum. Die ik óók niet bij naam ga noemen.

Of de Lowluggers in Berlijn op Trabantsafari (en uiteraard ook op 1000steineland).
En Frechen, waar ze ook weer waren.

Het is januari, op naar een nieuw jaar, op naar ons eerste lustrum!
Zonder Lowluggers geen Lowlug, dank en proost!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
6 jaar
Lees meer

6 jaar Lowlug

Vandaag is het weer 26 januari. De dag waarop Lowlug haar verjaardag viert! Er is weer van alles…
[blog]jarig
Lees meer

7 jaar Lowlug

We zijn jarig dus! Tijd voor een korte terugblik van het afgelopen jaar. Het is inmiddels al weer…
Total
0
Share