[blog]3jaar

3 jaar Lowlug

Op 26 januari 2003 werd op dit forum het eerste bericht gepost. Vanavond om 19.57u wordt Lowlug dus 3. Volgens inmiddels goede traditie blikken we even terug op het afgelopen jaar :)
(blikt u even mee?)

De eerste maand begon meteen goed. Voor een webmaster dan :D Sjorsz had als eerste de catalogus te pakken en scande ‘m in. Brickshelf wilde de scans niet hebben, maar wij natuurlijk wel:cheer: En zo hadden we de wereldprimeur, en werden alle bezoekersrecords gebroken. Ik kan het niet nalaten nog een keer te noemen, maar we gingen de grens van 21.000 bezoekers per maand voorbij.

Eind januari hadden we ook nog een ander record… het langst offline in de geschiedenis van Lowlug :(. De hostingprovider ging van server verwisselen en kreeg ‘m niet meer aan de praat. :?Als niet-commerciële klant waren we natuurlijk ook als laatste aan de beurt om geholpen te worden, en ook het tijdsverschil bleek gewoon helemaal niet handig te zijn. Uiteindelijk waren we het hele weekend offline. We doodden de tijd maar met een gastenboekje en ik persoonlijk met LEGO sorteren en tussentijds af en toe lelijke woorden richting andere kant van de oceaan roepen. Offline betekent wel tijd genoeg om te “vergaderen” en zo werd al ras besloten nu toch echt van provider te gaan wisselen.

In maart had René.Kok een leuke stek geregeld voor een meeting! En zo togen meer dan 35 mensen op 20 maart richting Gendringen voor een middag onvervalst AFOL-vermaak. Velen hadden eten en drinken meegenomen (Freek en Fred zelfs een magnetron om de heerlijke Indische hapjes in op te warmen!), de trucktrial beleefde z’n primeur, de wackyrace werd geïntroduceerd en het werd een zeer geslaagde dag.

In mei was een aantal Lowluggers present op Modelbouw&Miniatuur in Rijswijk met een flinke layout. Qua bezoekers liep het niet echt storm, maar het was mooi om eens met zo’n grote groep een layout neer te leggen.

De echte fanatiekelingen knoopten daar een paar weken later nog een weekend Berlijn aan vast (1000steineland).

Ook ergens in dat voorjaar kwam er een mail van de redactie van een bekend satirisch programma op de vroege avond. Ze waren op zoek naar een lekker gekke LEGOfan. Zo iemand die het hele land afreist voor dat ene LEGOsteentje. Ik antwoordde dat geen mens dat doet, want iedereen bestelt gewoon via internet, en dat ik de insteek van het programma niet zo zag zitten. Excuses aan degenen die graag op tv hadden gewild in Deurne, maar ik heb gezegd dat ik geen camera’s op de meeting wilde… Belt er later nog zo’n gek mens van Talpa… van het inmiddels ter ziele “Thuis”. Nou nee, doe maar niet ;).

Wie wél op TV ging was Legotrucks. Een mooi item in RTL-transportwereld. Lowlug zat aan de buis gekluisterd.

Op de terugweg van de meeting in Gendringen vertelde Legogek dat zijn vader een zalencentrum had in Deurne…. Dus de meeting op 28 augustus was zo geregeld :D. Meer dan 40 mensen hadden het hele eind er voor over. Naast de inmiddels vertrouwde wackyrace van HJR introduceerde Mahjqa iets nieuws… de pullbackrace. Tip: doe mee zondag! Verder werd er driftig geraced met RCwagens en was het rond de trucktrialtafel onverminderd druk. Wederom een geslaagde meeting!

Ook leuk: De layout van javanree en co op Rail 2005. Het zag er weer tof uit! De foto’s spreken voor zich!

Nog wat stats: Op 10 december was het hoogst aantal bezoekers tegelijk online. 157… Tot op heden hebben we hier geen verklaring voor. Het was verder geen speciale dag ofzo :lol: Op 13 december registreerde de 500e user zich. Ook leuk :D. En op 9 januari gingen we de 50.000 posts voorbij. (ja, sorry, dit zijn nou eenmaal leuke dingen voor een webmaster, en het is nou eenmaal míjn terugblik).

Ik zal vast nog wel wat vergeten zijn. De spannende Quiz van Erik Leppen bijvoorbeeld… dat was nog eens sensatie :D Of het puzzelen… Arie had wel een idee hoe we de zomeravonden door moesten komen. Zwaar verslavend! En, en, en, en….

2005 was gelukkig ook best een rustig jaar. 2004 was best erg turbulent voor Lowlug, en in 2005 werd het allemaal (op een enkel incident na, ik meen me iets te herinneren met een tank en een minifig) wat rustiger.

Tijd om vooruit te kijken
Zondag hebben we een meeting in Oss! We beginnen het nieuwe jaar dus uitstekend :D

In de pijpleiding zit een nieuwe site (met een flinke contentuitbreiding), nieuwe forumsoftware en nieuwe communitydingetjes, waarschijnlijk nog wel een meeting verderop dit jaar, wat evenementen enz. Kortom, weer een vol jaar voor de boeg!

Zonder luggers geen community! Proost!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]_4jaar
Lees meer

4 jaar Lowlug

Vandaag (26 januari) om 19.57 uur is het 4 jaar geleden dat het eerste bericht gepost werd op…
[blog]bday1
Lees meer

1 jaar Lowlug

Vandaag, een jaar geleden, ging dit forum online. Destijds nog onder de naam Glop en daarna Lowlug. Tijd…
Total
0
Share