[blog]bday2-a

2 jaar Lowlug

Vandaag (vanavond om 19.57 uur) is het 2 jaar geleden dat deze site online ging! Lowlug 2 jaar – we blikken even terug.

In 2004 gebeurde er best wel een heleboel op en met Lowlug! Van 88 leden op 26 januari 2004 naar 302 op 26 januari 2005! Van 600 bezoekers per maand (met een beetje goede wil) naar bijna 20.000. Van een persoonlijk projectje naar een site voor en door Lowluggers 😀

Ergens half januari werd ik gebeld door BNN of ik misschien iemand wist die enthousiast op de radio kon vertellen over Lego. Nou, dat wist ik wel. En zo zat half Lowlug op 29 januari aan de radio gekluisterd om naar Neverroads te luisteren die door een bak met bricks had moeten rammelen omdat dat zo leuk klonk op de radio 😀

Op 29 februari hadden we de 1e Lowlug meeting in Driebergen. Waar we 15 mensen hadden verwacht kwamen er meer dan 30! Een gezellig dag die zeker voor herhaling vatbaar bleek.

In april kwam Duq het team versterken! Dat was een goed idee zeg! 😀 Hij kreeg meteen ook maar de functie van hoofdtechneut in zijn maag gesplitst. Het was namelijk ook wel tijd voor een nieuwe website 😉

Die kwam er in juni. Samen met een nieuw logo (ontworpen door Michel). Op 22 juni konden we eindelijk online. Sinds die tijd wordt de site telkens uitgebouwd en doorontwikkeld.

In juli begon de Lowlug goes Global Tour 😉 Een aantal Lowluggers was als deelnemer op het fameuze 1000steineland. We kwamen zelfs op de flyer!

Neverroads en René Kok hadden de smaak te pakken en reisden binnen no time na Berlijn af naar Grenoble, zodat Lowlug ook vertegenwoordigd was op Brick’mania. Het afol-event van Freelug.

Ook de grote droom van iedere LUG kwam uit 😉 banner op brickfestDe Lowlugbanner hing in Washington 😀 Leqa maakte voor Lowlug een fraaie banner en stuurde hem naar Chrsitina Hitchcock van de Brickfest organisatie. Neverroads (je ziet hem ook overal ;-)) en Javanree zorgden er persoonlijk voor dat de banner een mooi plekje kreeg op (zeggen ze) hét Afol-evenement in de wereld. Via de chat zaten we het hele weekend te wachten op de primeurs, en Jan-Albert zorgde ervoor dat we echt niks hoefden te missen van de primeurs tijdens de Q&A met Jake McKee door te melden wat er gezegd werd als de verbinding van de webcam wegviel… Het was een prachtig weekend, ook voor de thuisblijvers. Lowlug had de primeur met de eerste echte foto van de BNSF-loc, met dank aan (daar is ie weer!) Jan-Albert, die meteen naar de loc rende om een foto te maken en te mailen.

Dit avontuur leverde ons meteen een uitnodiging voor ILTCO op. Op 26 augustus werd Lowlug als tweede Europese LUG (Freelug was ons voor) affiliate member bij ILTCO (International Lego Train Club Organisation).

Op 11 september hield de FisherTechnik club haar bijeenkomst, en daarbij waren ook Legobouwers uitgenodigd. Lowlug was weer present!

Op 10 oktober was er de Mack & Speciaal Transport Dag in Utrecht, en ook daar kon je Lowluggers aantreffen 🙂

LowluggroepIn het laatste weekend van oktober ging Lowlug naar Brussel om mee te doen aan Legofestival. Met een layout van meer dan 40m2 hadden we een fraai stukje werk neergezet. De opkomst van bezoekers viel de eerste twee dagen helaas wat tegen, maar dat mocht de pret niet drukken. De groep kreeg wel de kans om elkaar wat te leren kennen en er was tijd voor gezelligheid. En gezellig was het dan ook 😀

Twee weken daarna was het alweer tijd voor Rail. In Leiden werd weer een andere layout neergezet. Overweldigende belangstelling!

Kortom, het was best een druk jaar 😉 Maar ook ontzettend leuk!

Op naar Lowlug’s derde verjaardag, proost!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
1 comment

Comments are closed.

Related Posts
[blog]bday1
Lees meer

1 jaar Lowlug

Vandaag, een jaar geleden, ging dit forum online. Destijds nog onder de naam Glop en daarna Lowlug. Tijd…
[blog]_4jaar
Lees meer

4 jaar Lowlug

Vandaag (26 januari) om 19.57 uur is het 4 jaar geleden dat het eerste bericht gepost werd op…
Total
0
Share