[blog]jaarverslag14

11 jaar Lowlug

Het jaar 2013 was een bijzonder jaar voor Lowlug. In januari was het namelijk op de kop af 10 jaar geleden dat het forum z’n eerste vorm kreeg. En dat werd op bescheiden wijze het hele jaar door gevierd.

Meetings
In het voorjaar kwam Lowlug in het jubileum jaar bij elkaar in het intussen vertrouwde Oss. Naast de ACC en het haast traditionele set-verdelen werd door HJR de Lowlug jubileum-quiz gehouden. Een aantal pittige vragen over de geschiedenis van Lowlug deed zelfs de ‘oudgedienden’ even twijfelen en zij moesten oogluikend toezien hoe een relatief nieuw lid er met de prijzen vandoor ging. Ook heeft Lowlug sinds deze meeting een eigen badge, die gretig aftrek vond onder de meetingbezoekers.
De tweede meeting werd een first voor Almere. Een prima locatie voor een gezellige meeting. Eti organiseerde als eerbetoon aan de Wacky Race eenmalig een Mini Wacky Race, wat een grotere uitdaging bleek dan gedacht. Na de meeting werd door een aantal mensen de plaatselijke wok uitgeprobeerd, wat een geslaagde afsluiting van een geslaagde meeting bleek te zijn.
Het jaar werd afgesloten met een meeting in Rotterdam, die werd bezocht door mensen uit de hele wereld. Virtueel dan, want we hadden een goedbezochte Live Stream van het bouwen van het Parisian Restaurant, ruim twee maanden voor de officiĆ«le verkoopdatum. Ook werd er een Mindstorms workshop georganiseerd, die voor een aantal mensen toch wel de doorslag gaf om ook maar eens zo’n set aan te schaffen.

Wedstrijden
Het jaar werd goed begonnen met de “Build me a … Party!”-wedstrijd. Uiteraard helemaal in de sfeer van het jubileum kwamen er ongelofelijke inzendingen binnen, de toon voor dit jaar was wel gezet.
Ook toen de vaste organisatoren van LZHHM besloten dit jaar eens een jaartje over te slaan, werd dit gat al snel gedicht toen Rob opriep om de limousine van de Palace Cinema maar eens goed over te doen.
Voor de Technic’ers werd ook een pracht van een wedstrijd uitgeschreven. Dat de opdracht om iets uit een doosje tevoorschijn te laten komen nog niet makkelijk was, bleek wel uit het aantal inzendingen. Toch was het niveau weer haast niet te evenaren.
Na de zomer werden de gemoederen weer eens flink opgeschud met een Lone Ranger contest. De jury stond voor een schier onmogelijke taak, want de inzendingen waren stuk voor stuk van hoog niveau. Om het jubileum goed af te sluiten is er een immense Modular Moc Madness opgestart. De wedstrijd loopt nog, maar er zijn al pareltjes van inzendingen binnen.

Evenementen
Toen bekend werd dat LEGOWORLD dit jaar niet meer in Zwolle gehouden werd maar in Utrecht zou plaatsvinden, bleek het voor veel Lowluggers toch wel aantrekkelijk om weer eens te gaan exposeren. Een aantal mensen nam het voortouw en zo vertrok een flinke groep richting de Jaarbeurs. Dankzij gezamenlijke inzet en vooral veel duidelijke afspraken werd de Lowlug stand een waar juweeltje. Mede dankzij de goede samenwerking met de organisatie was het een geslaagd evenement en de plannen voor LEGOWORLD 2014 zijn alweer in de maak.
Ook bij buitenlandse evenementen zijn de Lowluggers graag geziene gasten. Zo stond een groep Lowluggers op Skearbeak met hun modellen en waren zij aanwezig bij de presentatie van het nieuwe Mearsk schip.

Lowlug
Ook Lowlug heeft in 2013 weer veel meegemaakt. De crew verder uitgebreid met vier nieuwe moderators die helpen het forum voor iedereen een gezellige plek te houden. Een update van de site en het forum gaf het geheel weer een frisse blik en de eerste stapjes naar een premium-account werden gezet, iets wat in 2014 is uitgerold.

Lowlug kijkt terug op een vol, maar geslaagd 2013 en in 2014 gaan we er zeker weer zo goed tegenaan!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
[blog]bday2-a
Lees meer

2 jaar Lowlug

Vandaag (vanavond om 19.57 uur) is het 2 jaar geleden dat deze site online ging! Lowlug 2 jaar…
[blog]3jaar
Lees meer

3 jaar Lowlug

Op 26 januari 2003 werd op dit forum het eerste bericht gepost. Vanavond om 19.57u wordt Lowlug dus…
Total
0
Share