[blog]bday1

1 jaar Lowlug

Vandaag, een jaar geleden, ging dit forum online. Destijds nog onder de naam Glop en daarna Lowlug. Tijd voor een kleine terugblik.

Op 27 januari 2003 werd het eerste bericht op het forum gepost, uiteraard door mij als Admin. In deze post werd meteen duidelijk gemaakt wat de regels hier zijn, en hoe het werkt 😉 Dezelfde dag plaatste ik mijn eerste post als Stuifzand. Het was in het Bouwwerken forum, en ik vroeg commentaar op een klein mocje. Tot op heden is er niemand geweest die ook maar enigszins het gevoel heeft gehad iets over mijn pierement te moeten zeggen. 😉

Al snel meldde kAAtje zich als derde aan op het forum. Een speciale vermelding waard, want kAAtje was de eerste gebruiker die ik niet zelf was 😉 Er werd niet zo veel promotie voor de site gemaakt maar toch wisten meerdere Lego-fanaten de weg naar Glop te vinden en met zoÂ’n 20 geregistreerde gebruikers gingen we de zomer in.

Doel van Lowlug was en is nog steeds om nederlandstalige legogebruikers via internet bij elkaar te brengen en het bouwen met Lego te promoten en stimuleren. Uiteraard is de gebruikers van het laatste nieuws voorzien ook een belangrijke factor. Regelmatig waren we er als eerste bij met nieuws en nog wordt er vanaf diverse fora naar Lowlug verwezen voor de details over nieuwe sets.

Op een zeer warme zomeravond, werd het in de Bricklink-chat nacht. René, Neverroads, ik en in het begin ook kAAtje brainstormden over Glop. Glop betekende Gezellige Lego Ontmoetings Plek. Ik vond het nou niet echt een briljante naam. Terwijl ik de muggen van me afsloeg kreeg Neverroads een brainwave en werd de naam Lowlug bedacht. Ren tekende het molentje en zo kwam het logo tot stand. De site kreeg een vastere vorm en er werden plannen gemaakt!

Legoworld 2003 kwam in zicht. René Kok stelde voor om daar onze modellen te gaan laten zien. Ikzelf twijfelde. Eigenlijk wist ik niet of ik dat wel wilde, plus dat ik nou niet echt een partij prachtige moc’s voorhanden had. Het enthousiasme van René sloeg echter toch op mij over en op een avond nam ik een besluit, we gingen het gewoon doen! Met nog twee maanden te gaan moest er gemocÂ’t worden dat het een lieve lust was. Toen de 1000steine-layout op het laatste moment helaas niet doorging besloot Neverroads zich ook aan te sluiten bij de Lowlug-stand en zo gingen we met met zijn vieren (René, Neverroads, Sus en ik) naar Zwolle. De reacties van de 40.000 bezoekers waren overweldigend en we hadden de tijd van ons leven. René schreef speciaal voor de Lowlug-site een (uiterst vermakelijk) verslag over 6 dagen Legoworld. Je kunt het hier lezen

In Zwolle hadden we natuurlijk niet nagelaten de site en het forum te promoten, de flyers gingen grif van de hand. Na Legoworld kwam het forum pas echt goed op gang, en de registraties bleven binnen komen.

Op het moment dat ik dit schrijf zijn we met 88 geregistreerde gebruikers de 4000 berichten net gepasseerd. Den Helder komt eraan, waar we weer aanwezig zullen zijn met een aantal Lowluggers. Sommigen voor het eerst, sommigen waren er al eens bij. Uiteraard worden er ook al weer plannen gemaakt voor Legoworld 2004. Het forum en de site worden goed bezocht en er wordt lekker gepost.

Terugkijkend ben ik erg gelukkig met de groei van Lowlug, die nog steeds gaande is. Velen hebben er een plek gevonden en dat was uiteindelijk toch het doel. Ik ben ook trots op de dingen die we al bereikt hebben, en verheug me op de dingen die nog komen gaan. Vanaf deze plek wil ik dan ook iedereen bedanken voor zijn/haar inzet, enthousiasme en zinvolle bijdragen.

Rest mij nog te zeggen dat ik hoop dat nog meer mensen zich aan zullen sluiten en lekker mee komen doen. Bouwen met Lego is een prachtige hobby en erover praten met andere Lego-fans blijft naturlijk een leuke bezigheid 😀

Leg Godt!

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
1 comment

Comments are closed.

Related Posts
[blog]jarig
Lees meer

7 jaar Lowlug

We zijn jarig dus! Tijd voor een korte terugblik van het afgelopen jaar. Het is inmiddels al weer…
[blog]3jaar
Lees meer

3 jaar Lowlug

Op 26 januari 2003 werd op dit forum het eerste bericht gepost. Vanavond om 19.57u wordt Lowlug dus…
[blog]_4jaar
Lees meer

4 jaar Lowlug

Vandaag (26 januari) om 19.57 uur is het 4 jaar geleden dat het eerste bericht gepost werd op…
Total
0
Share